Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ως πότε θα ανεχόμαστε τον κρατικό κανιβαλισμό ενάντια στους μετανάστες;



Όλος ο οχετός του αστικού κατεστημένου έχει βαλθεί να καταστρέψει, να λιώσει πραγματικά τους δυστυχισμένους μετανάστες, φορτώνοντας τους όλη την παθογένεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιούργησε και δημιουργεί η βίαιη κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια, αποκρύπτοντας την απίστευτη λεηλασία του εργαζόμενου λαού μας και απαιτώντας «εθνική ενότητα» για να αντιμετωπιστεί η «εθνική απειλή». Με γοργά βήματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Καμμένος-Χρυσή Αυγή προχωρούν μια απίστευτης έντασης αυταρχική επίθεση όπου οι λυσσασμένοι ΜΑΤατζήδες-Ασφαλίτες-ΔΕΛΤΑΔΕΣ-ΔΙΑΣ με την συνεργασία των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων, των ναζιστικών συμμοριών, των ιδιωτικών SECURITY, αλλά και των πιο υποταγμένων εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έχοντας την προπαγανδιστική ομπρέλα των καθεστωτικών ΜΜΕ και χρησιμοποιώντας ακόμη και σκυλιά, συλλαμβάνουν κακοποιώντας και βασανίζοντας, μεταφέρουν στα κρατητήρια που βοούν οι κραυγές των απελπισμένων που δέρνονται ανηλεώς και ετοιμάζονται πυρετωδώς να ανοίξουν τις νέες εξορίες, τα νέα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Βλέπεις, τα σύγχρονα Νταχάου του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού θα είναι δίπλα μας. Η εναντίωση των δημάρχων-περιφερειαρχών που υπερασπίζουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και εξουσίες, και παρουσιάζονται να μη θέλουν να γίνουν «οι χωματερές της Αθήνας», είναι εξίσου εγκληματική, αηδιαστική, εμετική. Ποιος ξεχνά το πρότυπο εκμετάλλευσης και καταπίεσης της Αμαλιάδας και της υπόλοιπης επαρχίας, που «το αφεντικό» παραχωρεί τον σταύλο για ύπνο, δίνει ένα ξεροκόμματο για μεροκάματο στις δουλειές που αρνιούνται να πάνε «τα δικά μας παλικάρια», προτιμώντας να αράξουν στο καφενείο, και την ώρα της πληρωμής καρφώνει τον μετανάστη-εργάτη στον μπάτσο του χωριού.

Για όλη αυτή όμως την απανθρωπιά, για όλο αυτό το ξεκλήρισμα των ταξικών αδελφών μας έχουμε και εμείς ευθύνη. Τεράστια η ευθύνη της αριστεράς και του κινήματος. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την ΑΠΟΧΗ. Δε μπορούμε να κάνουμε τους αδιάφορους, ούτε να κλαίμε τη μοίρα μας κατά μόνας. Βλέπεις, η άγρια καταδίωξη των μεταναστών είναι πρόβα τζενεράλε για την συνολική συντριβή των κοινωνικών κινημάτων: αμφιβάλει κανείς ότι έρχεται η σειρά των καταλήψεων στέγης, ότι το πέσιμο των φασιστών στη ΦΜΣ δεν είναι συνολικό μήνυμα, ότι η ποινικοποίηση του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και η συντριβή των εργατικών αγώνων δεν αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας της κρατικής τρομοκρατίας; Βλέπεις, τα πογκρόμ κατά των μεταναστών πάνε χέρι-χέρι με τους μισθούς και τις συντάξεις των 150-200 ευρώ, με το κλέψιμο των αποταμιεύσεων των νοσοκομείων-πανεπιστημίων-ασφαλιστικών ταμείων, με το 1,5 εκατ. ανέργους, τους νέους φόρους και τα χαράτσια.

Και φυσικά το βαρέλι δεν έχει πάτο: ΛΑΟΣ και νεοΝΑΖΙ απαιτούν νάρκες στα σύνορα, όπως ωρυόταν πριν λίγο καιρό και ο Μπουμπούκος, τώρα στέλεχος ΝΔ. Ο κτηνώδης Καρατζαφέρης, αυτό το ακροδεξιό λαγωνικό της άρχουσας τάξης δηλώνει: «η λύση είναι μία: Απέλαση. Απαλλαγή της χώρας από το βάρος των λαθρομεταναστών. Όσο και να παίζουν, την επόμενη μέρα των εκλογών, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων θα επιβάλλει την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από όλη την Ελλάδα». Θυμηθείτε τι έλεγε για την αριστερά και τους κομμουνιστές, μην ξεχνάτε την ορολογία του περί εμφυλίου, από αυτόν που ψήφισε τα Μνημόνια και συνέβαλε στην πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμα.

Ο Σαμαράς, αυτός ο απίστευτος κωλοτούμπας, που του έχουν βάλει οι τραπεζίτες και η Τρόικα και τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, χοροπηδά ως ξεχαρβαλωμένος γελωτοποιός της αστικής εξουσίας που θέλει αυτοδυναμία και δείχνει την ανύπαρκτη πυγμή του στους πιο αδύναμους των αδυνάτων: «Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και ενώ ο Χρυσοχοίδης οικοδομεί προφίλ Σαρκοζί και μεταβάλει απόλυτα την πολιτική του απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα, τα χειρότερα είναι μπροστά μας! Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που γράφονται σε μιλιταριστικά περιοδικά, στο μίσος που εκφράζεται, διαβλέποντας τη βαρβαρότητα που έχουμε να ζήσουμε και σύντομα και οι ίδιοι, να αναμετρηθούμε. Στο δημοσίευμα του defencenet.gr με τίτλο «Λαθρομετανάστες: Οργή στις Ε.Δ. για τα στρατόπεδα - "Έ, όχι να φυλάμε κι αυτούς"»! επισημαίνονται τα εξής:

Σε μέγα φιάσκο που πάνε το να φορτώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξελίσσεται η προσπάθεια δημιουργίας στρατοπέδων λαθρομεταναστών, καθώς αφ' ενός μεν οι μοναδικοί διαθέσιμοι χώροι που υπάρχουν είναι τα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων που κλείνουν στο πλαίσιο της μείωσης των λειτουργικών αμυντικών δαπανών, αλλά το κυριότερο είναι η έλλειψη προσωπικού που θα αναλάβει την φύλαξη των στρατοπέδων. Με αποτέλεσμα να έχουν γίνει νύξεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις ΕΔ να επανδρώσουν "αρχικά" τα στρατόπεδα μέχρις ότου βρεθεί ένας αριθμός 3.000 ανδρών (!) που θα αναλάβει να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τους 30-40.000 λαθρομετανάστες των στρατοπέδων.

Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΣ, μιλώντας στο defencenet.gr ανέφερε ότι "Ως ιδέα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί σταδιακά πριν 20 χρόνια. Τώρα είναι πάνω από 1 εκατ. από δαύτους. Τι να κάνουν 30 στρατόπεδα των 1000 ατόμων; Και ποιος θα τους φυλάει; Ρώτησαν να μάθουν τι σημαίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών και τι απαιτήσεις φύλαξης έχει; Θέλουμε δυο συντάγματα μόνο για να τους φυλάνε και χώρια οι εξεγέρσεις, τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε αυτά που θέλουν ειδική διαχείριση. Άνθρωποι είναι, όχι ζώα, ούτε καν αιχμάλωτοι. Αν προκύψουν προβλήματα ασφάλειας τι θα κάνει το προσωπικό; Θα τους κτυπήσει "στο ψαχνό". Κάποιοι δεν τα έχουν υπολογίσει καλά."

Κατά τον ίδιο αξιωματικό "Η μοναδική λύση είναι η άμεση απέλασή τους και το "σφράγισμα" των συνόρων με ειδικά μέσα. Υπάρχουν τρόποι. Το να τους στοιβάζεις μέσα στο έδαφός σου είναι καταστροφικό. Εκτός και αν μας αφήσουν να κάνουμε μερικές καταδρομικές μέσα στο τουρκικό έδαφος εκεί που ο τουρκικός Στρατός τους μαζεύει για να τους στείλει στην Ελλάδα"... Πάντως σε ότι αφορά την υποδομή και την φύλαξη των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι μεν ΕΔ "σηκώνουν τα χέρια" ("Εδώ δεν έχουμε άνδρες να φυλάξουμε τα σύνορα, θα φυλάξουμε τους Πακιστανούς;"σημείωνε έτερος ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΣ) και από εκεί και πέρα κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζονται χιλιάδες εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι άνδρες για να φυλάξουν όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες.

Γίνεται κατανοητό ότι οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Πρέπει τώρα να παρθεί μεγάλη πρωτοβουλία του εργατικού κινήματος, των αντιρατσιστικών και αντιπολεμικών κινήσεων. Όχι προστατεύοντας τα γκέτο που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η πολιτική της ΕΕ. Πρέπει να φερθούμε ανθρώπινα, με αλληλεγγύη και αναγνώριση των δικαιωμάτων στους μετανάστες, ανοίγοντας τα σύνορα να πάνε όπου θέλουν και να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την καταπίεση και εκμετάλλευση που δημιουργούν τα ποτάμια της προσφυγιάς. Να γκρεμίσουμε το Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, να ανοίξουν τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην Ε.Ε., στους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Καμμένο και στους νεοναζί εγκληματίες, τους χαρτζιλικωμένους μιζαδόρους υπηρέτες των πλουσίων, στα κανάλια της παραπληροφόρησης και χειραγώγησης, διώχνοντας τους από την ζωή μας και να παλέψουμε Έλληνες και Ξένοι Εργάτες για τα κοινά μας δικαιώματα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.