Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ


Με πρόσφατες τις αποκαλύψεις που τόνιζαν την σοβαρή συνδρομή της Κύπρου στους σχεδιαζόμενους βομβαρδισμούς του Ιράν από το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που θα χρησιμοποιούσε τις κυπριακές αεροπορικές εγκαταστάσεις, παρακολουθούμε τα νέα δημοσιεύματα που αναδεικνύουν την Κύπρο ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και προς την Συρία. Αναφερόμαστε στα υποκλαπέντα e-mail του αμερικανικού οργανισμού Stratfor τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks και προσδιορίζουν την Κύπρο ως βάση εξόρμησης για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, όπως είχαν υποδείξει επιτελείς από τη Βρετανία, τη Γαλλία και του αμερικανικού Πενταγώνου σε συζητήσεις που είχαν με αναλυτές του Stratfor!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε e-mail με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου 2011, αναλυτής του Strafor - ο οποίος φέρει το ηλεκτρονικό όνομα "bhalla"- εκθέτει τα συμπέρασμά του από συνομιλίες που είχε στο αμερικανικό Πεντάγωνο με επιτελείς από το τμήμα στρατηγικών μελετών (U.S. Air Force strategic studies group) της USAF. «Τύποι οι οποίοι περνούν όλο το χρόνο τους με το να καταλάβουν και στη συνέχεια να εξηγήσουν στον αρχηγό της αμερικανικής Αεροπορίας τη "μεγάλη εικόνα" των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούνται οι ΗΠΑ» όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά στο e-mail του ο αναλυτής του Strafor τους συνομιλητές του. Στην ομάδα αυτή της USAF αποτελείτο από τέσσερα άτομα στο επίπεδο του αντισμηνάρχου, δύο ήταν αντιπρόσωποι από τη Βρετανία και τη Γαλλία, κάτι που κάνει τις πληροφορίες αυτές ακόμη πιο έγκυρες εξαιτίας της ύπαρξης των βρετανικών βάσεων στη Κύπρο. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Βρετανός αντιπρόσωπος στο τμήμα στρατηγικών μελετών της USAF είχε εξασφαλίσει την έγκριση της κυβέρνησής του -τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο- για τη χρήση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο (και πιο ειδικά της ΑΒ της RAF στο Ακρωτήρι), σε περίπτωση αεροπορικών επιδρομών στη Συρία. Μια έγκριση για την οποία θεωρείται εξίσου βέβαιο ότι θα είχε ενημερωθεί, ή τουλάχιστον οι Βρετανοί θα φρόντιζαν να ενημερώσουν την κυπριακή κυβέρνηση θεωρώντας βέβαια την συνεργασία της!!!

Όπως περιγράφει στο e-mail του ο "bhalla" η συζήτηση αφορούσε στην επιλογή μιας εναέριας εκστρατείας στη Συρία και στο ποιοι θα έπρεπε να ήταν οι αντικειμενικοί σκοποί αυτής, λέγοντας πως σε περίπτωση που θα εκδηλωθεί, η επιχείρηση στη Λιβύη θα μοιάζει «σαν βόλτα σε πάρκο», εξαιτίας των ισχυρών αντιαεροπορικών δυνάμεων της Συρίας.

«Η κύρια βάση που θα χρησιμοποιήσουν θα είναι η Κύπρος και αυτό χωρίς κανένα κόπο. Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι θα πετάνε από εκεί. Μάλιστα όλοι τους τονίζουν συνέχεια το πόσα μέσα έχουν εκεί και πόσες αποστολές αναγνώρισης πραγματοποιούνται από εκεί. Αλλά πρόκειται να υπάρξει αρκετή σύγχυση αναφορικά με την στρατιωτική επέμβαση και τις επιθέσεις από αέρος και τι τελικά αυτές θα καταφέρουν», αναφέρει ο "bhalla" στο e-mail του σε κάποιον ανώτερο μέσα στο Stratfor. 

Ξεχωριστό όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποκάλυψη για τη δράση ομάδων ειδικών δυνάμεων από διάφορες χώρες που δρουν στο έδαφος της Συρίας, που βεβαίως έχει επιβεβαιωθεί μετά τις μαζικές συλλήψεις ανδρών της τουρκικής ΜΙΤ και της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων. «Μετά από κάποιες ώρες συζήτησης παραδέχθηκαν χωρίς όμως να το πουν ανοικτά ότι ειδικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιορδανία και την Τουρκία, βρίσκονται ήδη (Δεκέμβριος 2011) στο έδαφος της Συρίας πραγματοποιώντας αποστολές επικεντρωμένες κυρίως στην αναγνώριση και στην εκπαίδευση των ανταρτικών δυνάμεων. Έχουν ενημερωθεί να είναι έτοιμοι δια παν ενδεχόμενο και έτοιμοι να δράσουν σε διάστημα 2 έως 3 μηνών, αλλά οι συνομιλητές μου τόνισαν ότι η αποστολή των ειδικών δυνάμεων στην Συρία έχει το χαρακτήρα ενός εναλλακτικού σχεδίου και όχι του κύριου σχεδίου επίθεσης».

Οι μυστικοί πράκτορες μπορεί να βρήκαν τη βάση εφόρμησης, αλλά εξίσου μπαστούνια τα βρήκαν με τα αντιπυραυλικά συστήματα της Συρίας, που επιπλέον ενισχύθηκαν με τους ισχυρούς ρωσικούς S300,που χειρίζονται Ρώσοι «σύμβουλοι»! Εντάσσονται σε μια αεράμυνα που απαρτίζει 54.000 προσωπικό, διαθέτει χιλιάδες αντιαεροπορικά όπλα (SA-2, SA-3, SA-5, SA-6, SA-8) και περισσότερους από 130 πυραύλους εδάφους-αέρος SAM , καλοδιατηρημένους και αναβαθμισμένους. Είναι μια σημαντική παράμετρος που ωθεί τις ΗΠΑ να αναβάλουν την επίθεση, όπως τουλάχιστον φανερώνει και η ενημέρωση προς τη Γερουσία του στρατηγού James Mattis, αδυνατώντας να στείλουν ένα καίριο πλήγμα στην Συρία, χωρίς να καταβάλουν τεράστιο κόστος.

Μια δυσάρεστη κατάσταση για τους ιμπεριαλιστές που θέλοντας για μια ακόμη φορά να εκμεταλλευτούν τους πόθους ενός καταπιεσμένου λαού που εξεγέρθηκε, επιδιώκουν την υφαρπαγή των πλουτοπαραγωγικών του πηγών, επιβάλλοντας ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην περιοχή, αλλά και ανατρέποντας το καθεστώς Άσαντ να στείλουν ένα μήνυμα με τεράστια επίδραση στο Ιρανικό καθεστώς που βρίσκεται στο στόχαστρο, ακόμη και των πυρηνικών τους όπλων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον εξεγερμένο λαό της Συρίας, απαιτούμε και εμείς την πτώση του καταπιεστικού καθεστώτος, αλλά και την έξοδο των ιμπεριαλιστών από την περιοχή.

Δυστυχώς για τον πολύπαθο κυπριακό λαό, που ένα κομμάτι του πανέμορφου νησιού του βρίσκεται ακόμη υπό κατοχή, η αριστερή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ τον μετατρέπει σε συνένοχο σε απαράμιλλα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, εγκλωβισμένη στη δίψα του κέρδους και των πετρελαίων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.