Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Χαλκιδική τέρμα τα λόγια, άρχισε ο πόλεμος

 

Μεγαλειώδης κινητοποιηση, αυτοκινητοπορεια, διαδηλωση 3000 κατοικων στη Μεγαλη Παναγια, αψιμαχίες στην προσβαση του βουνου μεταξυ κατοικων και ΜΑΤ κροτου λαμψης δακρυγονα και συλλήψεις.

Ο στρατός της δημοκρατιας εκανε την εμφανιση του στο βουνο του Κακαβου, πανω απο τη Μεγαλη Παναγιά, επιτιθεμενος απροκλητα στους 3000 κατοικους της Βορειας Χαλκιδικης, και στους εκατοντάδες αλληλεγγυους απο Θρακη Κιλκις και Θεσσαλονικη, γκρεμιζοντας τα μυθευματα περι εμφυλίου μεταξυ εργαζομενων και ομαδας οικολογων τρομοκρατων, που καλλιεργουσε αυτες τις μέρες η προπαγανδα της εταιρειας.

Το σκηνικό ξεκινησε απο την παρελαση στην Ιερισσο οπου οι μαθητες παρελασαν στην συντριπτικη τους πλειοψηφία με μαυρα περιβραχιονια, ακολουθησε συλλαλητηριο στην πλατεια του Δημαρχειου και στη συνέχεια πομπη 1000 αυτοκινητων στην Μεγαλη Παναγια, το χωριο που βρισκεται στο ματι του κυκλώνα.

Εκεί πραγματοποιηθηκε μεγαλειωδης διαδηλωση πανω απο 3000 κατοικων και αλληλεγγυων και στη συνέχεια ο κοσμος με ποδια και αυτοκινητα μετεβη στην διασταυρωση με το βουνο οπου και βρέθηκε αντιμετωπος με τις δυναμεις των ΜΑΤ.

Στις επανειλημμένες εκκλησεις των κατοικων να ανοιξει η προσβαση προς το βουνο και να ελθει επι τόπου εισαγγελεας, τα ΜΑΤ απαντησαν με κροτου λαμψεις και δακρυγονα.

Ο κόσμος δεν πτοηθηκε, κρατησε τις θεσεις του για πανω απο μια ωρα, και το γεγονος οτι δεν ανακατέλαβε το βουνο οφειλεται μονο στο οτι δεν ηταν αυτος ο σκοπος του, αφου οι γονεις ειχαν μαζί τους μωρα παιδια.

Κατά την αποχωρηση πραγματοποιηθηκαν συλληψεις κατοικων της περιοχης και το πουλμαν που μετέφερε τους αλληλεγγυους απο τη Θεσσαλονικη ειναι μεχρι αυτη την ωρα μπλοκαρισμενο απο την αστυνομία που ζητα να κανει ελεγχους και φωτογραφησεις.

Μέλη της επιτροπης αγωνα μεταβαινουν στον Πολυγυρο για να συμπαρασταθουν στους συλληφθέντες.

Βίντεο και φωτογραφιες θα ανεβουν μολις καταστει δυνατο.

Τελευταία πληροφορια ,3 αλληλεγγυοι απο Θεσσαλονικη οδηγουνται στο Πολυγυρο, οπου πηγαινουν ήδη και Μεγαλοπαναγιωτες.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Όλοι οι προσαχθέντες από την Αστυνομία έχουν αφεθεί ελεύθεροι!

Πηγή: Indymedia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.