Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ΚΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!



Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Όλοι-ες στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Τετάρτη 28/3 στον Εύοσμο (Μ. Αλεξάνδρου 66) στις 7μμ.

Μετά την προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν στις 20 Μαρτίου, κατά του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ), σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται στο Σωματείο να εξακολουθεί να πραγματοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας για την άδική και καταχρηστική απόλυση του καθηγητή και συνδικαλιστή Παπαγιάννη Γ., η εργοδοσία στα φροντιστήρια Μπαχαράκη έχει εξαπολύσει ένα πογκρόμ μηνύσεων κατά των μελών του ΣΜΕΘ και των αλληλέγγυων.

Αμέσως μετά την πρωτοφανή και σκανδαλώδη απόφαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων, που εκδικάζονται στις 10 Απριλίου, και η οποία υποχρεώνει το Σωματείο να μην μπορεί να πλησιάσει έναν εργασιακό χώρο σε ακτίνα 300 μέτρων, συστάθηκε ανοιχτή επιτροπή αλληλεγγύης που απαρτίζεται από Σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, ανέργους και φοιτητές με σκοπό την υπεράσπιση του απολυμένου συνάδελφου. Η επιτροπή πραγματοποίησε το απόγευμα τις Τετάρτης 21 Μαρτίου μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο στον Εύοσμο (Θεσ/νικης) και η εργοδοσία κατέθεσε μηνύσεις σε βάρος του απολυμένου εργαζόμενου και του προέδρου και αντιπροέδρου του ΣΜΕΘ για παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων και ηθικούς αυτουργούς της κινητοποίησης. Πέντε μέρες αργότερα τσιράκια της εργοδοσίας ορμώμενοι από το φροντιστήριο του Μπαχαράκη στην Παπαναστασίου επιτέθηκαν κατά φοιτητών, μελών της επιτροπής αλληλεγγύης που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην περιοχή, τους προπηλάκισαν και τους έσκισαν τις αφίσες.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του φροντιστηρίου στην Παπαναστασίου και η αστυνομία απρόκλητα και χωρίς καμία αιτία περικύκλωσε τους συγκεντρωμένους και προχώρησε σε 15 προσαγωγές. Από τους προσαχθέντες συνελήφθηκε και κρατήθηκε ο αντιπροέδρος του ΣΜΕΘ, Σ.Ιωαννίδης ενώ κατατέθηκαν από την εργοδοσία και μηνύσεις κατά του προέδρου του Σωματείου, κατά του απολυμένου συνάδελφου και κατά παντός υπευθύνου για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης.

Η απόφαση αυτή είναι προϊόν της νέας εποχής, της Χούντας των Μνημονίων, της συγκυβέρνησης και της Τρόικα, της δικτατορίας των δανειστών - τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών. Σε αυτή την νέα εποχή, μοναδικό και απόλυτο κριτήριο για την οικονομία και την κοινωνία θα είναι η διαφύλαξη της λειτουργίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η ανταγωνιστικότητά τους και η αποπληρωμή των τοκογλύφων. Όλα τα άλλα, εργατικά, κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά ή δημοκρατικά δικαιώματα, ακόμη και οι ατομικές ελευθερίες έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο και στη κλίνη του Προκρούστη. Οι εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις που μέρα με την ημέρα ενοχοποιούνται όλο και περισσότερο, τώρα ποινικοποιούνται , περιορίζονται ή και απαγορεύονται προσωρινά, και σε λίγο αν δεν αντιδράσουμε, συγκυβέρνηση και Τρόικα θα τα απαγορεύσουν ολοκληρωτικά. 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.