Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στην 7η μέρα απεργίας οι εργαζόμενοι στην “ESPRESSO”


Οι εργαζόμενοι καλούν σε διάλογο τον Π. Κυριακίδη
Παρόλο που η εργοδοσία της εφημερίδας «ESPRESSO» ανακάλεσε δύο από τις 8 απολύσεις μένει αμετακίνητη στην ανάκληση των υπόλοιπων, λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία.

Επιπλέον, τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών Ενώσεων έχουν καλέσει σε νέα συνάντηση αύριο Πέμπτη (29/3) το πρωί τον Πέτρο Κυριακίδη, πρόεδρο της εργοδότριας εταιρείας ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν.

«Η εργοδοσία της εφημερίδας «ESPRESSO» επιδεικνύει συστηματικά μια παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά. Ήδη έχει απολύσει έξι συναδέλφους μας και, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, αρνείται πεισματικά την εξωδικαστική επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων (μείωση θέσεων εργασίας, καταχρηστικές - παράνομες απολύσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ενώσεων.

Εκτός από την ανάκληση των 6 απολύσεων, οι Ενώσεις ζητούν την έναρξη διαβουλεύσεων για την επίλυση των εργασιακών θεμάτων των εργαζόμενων και την επίτευξη εργασιακής ειρήνης, λόγος για τον οποίο καλούν τον Κυριακίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κυριακίδης ήταν, μέχρι πρόσφατα, επιχειρηματικό «αδελφάκι» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ,του γνωστού πρωταγωνιστή της στην υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από την Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του.

Σήμερα, κατέχει ακόμα την εφημερίδα «ESPRESSO», τον ραδιοσταθμό «FLASH», την εφημερίδα «ATHENS NEWS», το κανάλι «Sport TV» (συχνότητα πρώην «Magic») και το «ΚΑΝΑΛΙ 10».

Ο Πέτρος Κυριακίδης διατηρεί εταιρεία - στην οποία υπάγονται κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αργυρούπολη, εστιατόριο βιολογικών εδεσμάτων και σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων στη λεωφόρο Αλίμου από τις αρχές του 2012 - με την επωνυμία ΣΕΒΙΣΕ. Στο πρώτο κατάστημα οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «ESPRESSO». Επιπλέον, είναι ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Π. Κυριακίδης - Εκδόσεις Ακρίτας» με βιβλιοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εκδίδει βιβλία εκκλησιαστικού, χριστιανικού και εθνικιστικού περιεχομένου από τον οποίο τον περασμένο Οκτώβριο απολύθηκαν 4 εργαζόμενοι.

Σε ψήφισμα των εργαζόμενων στην “ESPRESSO” αναφέρεται:

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην “Espresso” αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη 28 Μαρτίου, ομόφωνα να συνεχίσουμε για έβδομη ημέρα με νέα 24ωρη απεργία την κινητοποίηση που αρχίσαμε αντιδρώντας στις ομαδικές απολύσεις συναδέλφων μας και στη συνεχή καταπάτηση βασικών εργασιακών μας δικαιωμάτων.


Την Τρίτη, 27 Μαρτίου, στη συνάντηση εκπροσώπων της εργοδοσίας με το Διασωματειακό Συμβούλιο στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, οι εκπρόσωποι της εταιρείας προσήλθαν χωρίς εξουσιοδότηση της ιδιοκτησίας για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, παρά μόνο για να διαβιβάσουν τελεσίγραφα.


Καλούμε την εργοδοσία να προσέλθει άμεσα σε ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο με τα Σωματεία για την ανάκληση των απολύσεων, καθώς και για όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον της έκδοσης και τις εργασιακές μας σχέσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.