Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Την Τετάρτη 21/3 εκδικάζονται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης τα ασφαλιστικά μετρά που κατέθεσε ο εργοδότης και ιδιοκτήτης της εταιρίας γαλακτοζαχαροπλαστεια ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. εναντίων μας, εναντίων του Συνδικάτου μας (Επισιτισμού - Τουρισμού νομού Θεσσαλονίκης – Πιερίας - Χαλκιδικής)και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Στόχος του εργοδότη είναι να μας τρομοκρατήσει και να μας εκφοβίσει ώστε να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Το προσπάθησε ήδη μια φορά με μήνυση που έκανε στις 19/1 που είχε ως συνέπεια την σύλληψης μας καθώς και 4 συνδικαλιστών από την αστυνομία.

Εμείς οι εργαζόμενοι των ζαχαροπλαστείων ΧΑΤΖΗ είμαστε σε επίσχεση εργασίας από 1/12/2011 και ενώ κάναμε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας η οποία πέρασε σε αυτεπάγγελτη μήνυση προς τον εργοδότη, καθώς και αγωγές το μονό που εισπράξαμε ήταν τον εμπαιγμό και τηναδιαφορία του εργοδότη. Συνέχιζε να μας λέει ότι δεν έχει χρήματα να μας ξεπληρώσει αλλά παράλληλα έχει ιδρύσει 2 νέες εταιρείες την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΑΤΖΗΣΑ.Ε. και την ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε. για να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών (χρεωστάει στο Ι.Κ.Α. και στο δημόσιο).


Γι’ αυτό και εμείς ξεκινήσαμε ειρηνικές κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα για να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας, και για να μην κλείσει και άλλο κατάστημα όπως αυτό στην Καμάρα και την μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα. Η απάντηση του εργοδότη Χατζή ήταν να μαςσύρει στα δικαστήρια και να πάρει προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων ώστεεμείς αλλά και το Συνδικάτο να είμαστε σε απόσταση 50 και 25 μέτρων αντίστοιχα. Ηδική μας απάντηση ήταν η συνέχιση του αγώνα μας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.Ήμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας σας καλούμε όλους να δείξετε έμπρακτα την συμπαράσταση σας στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Γιατί κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στον αγώνα
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ ΩΡΑ 08:45 π.μ.
· Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία
· Όχι στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθερίων
· Να σταματήσουν οι διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών
· Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας
· Να επανέλθουμε στις θέσεις εργασίας μας

Πηγή: Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Χατζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.