Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τρομοκρατία Μπαχαράκη



Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ειδικά από Θεσ/νίκη, από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης πραγματοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από όλα τα παραρτήματα του φροντιστηρίου Μπαχαράκη (Εύοσμος, Παπαναστασίου, Καλαμαριά, Αριστοτέλους) με σκοπό την επαναπρόσληψη του καθηγητή φυσικής Γ. Παπαγιάννη, ο οποίος απολύθηκε γιατί αντιδρά στα σχέδια της εργοδοσίας (αρνήθηκε αδικαιολόγητη μείωση ωρών που του έγινε) και γιατί είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας, το οποίο έχει στο ενεργητικό του και άλλες κινητοποιήσεις και νίκες-επαναπροσλήψεις στο χώρο των φροντιστηρίων στη Θεσ/νίκη (π.χ. φροντιστήριο Σύστημα, Πεχλιβανίδη κ.α.). Επίσης είμασταν δυναμικά παρόντες στις ενημερώσεις των γονέων που έγιναν πριν από τα Χριστούγεννα.

Όλο αυτό το διάστημα, η εργοδοσία με απειλές, εξώδικα, εσωτερικά κείμενα που στρέφονταν κατά του απολυμένου και του σωματείου και κυκλοφορούσαν μέσα στο φροντιστήριο για να τα υπογράψουν οι συνάδελφοι, ακόμη και με μπράβους μασκαρεμένους σε καθηγητές, προσπαθούσε να μας κάνει να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις. Έφτασε στο σημείο να βάζει μάλιστα δυνατά μουσική με ηχεία εν ώρα μαθημάτων (!) στο παράρτημα του Ευόσμου για να καλύψει το δίκιο του απολυμένου και του σωματείου και να γελοιοποιήσει τις κινητοποιήσεις μας. Προσπαθεί ακόμη ανεπιτυχώς να στρέψει μαθητές και γονείς εναντίον του σωματείου.

Το τελευταίο "χαρτί" που απέμεινε στην εργοδοσία του Μπαχαράκη (λίγο πριν τις ενημερώσεις γονέων του Πάσχα) είναι να χρησιμοποιήσει την αστυνομία. Ο απολυμένος και μέλη του ΔΣ του σωματείου δέχονται εδώ και μία εβδομάδα τηλεφωνήματα από διάφορα αστυνομικά τμήματα της Θεσ/νίκης και καλούνται να παρουσιαστούν στα Α.Τ.

Φυσικά εμείς δηλώνουμε προς όλους, και προς τους αστυνομικούς, ότι οι κινητοποιήσεις μας είναι απολύτως δίκαιες και νόμιμες και πως αν θέλει ο Μπαχαράκης να λύσει το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε, ας πάρει πίσω τον απολυμένο και ας του καταβάλλει τα χρωστούμενα.

Στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου έξω από το παράρτημα του Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 66) εμφανίστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι ζητούσαν επίμονα στα στοιχεία των παρευρισκόμενων για να "γίνουν μηνύσεις" (από ποιον και για ποιο λόγο?) και όταν φυσικά αρνηθήκαμε αποχώρησαν λέγοντας ότι θα γίνουν μηνύσεις σ' όσων τα στοιχεία είναι ήδη διαθέσιμα.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους. Όπως στα Goodys, στον Χατζή, στο Άλτερ, στη Χαλυβουργία και αλλού, κάθε αγώνας για επαναπροσλήψεις, ακύρωση απολύσεων, καταβολή χρωστούμενων κ.λπ. στρέφεται ενάντια στο ίδιο το Μνημόνιο, την Τρόικα και τη Χούντα του Παπαδήμου. Οι αγώνες αυτοί πρέπει να νικήσουν για να μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες νίκες και σε κεντρικό επίπεδο. Να είμαστε όλοι στις παραστάσεις διαμαρτυρίας του σωματείου μας, με επόμενη σήμερα 8-3 στις 18:00 στο παράρτημα του Μπαχαράκη στον Εύοσμο (Μ. Αλεξάνδρου 66).



ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ

Πηγή: www.smeth.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.