Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

...αυτή είναι στον Χατζή η εργοδοσία

Ο Χατζής συνεχίζει να προσπαθεί με διάφορες μεθοδεύσεις (έχει ιδρύσει 2 νέες εταιρείες) να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών. Ο εργοδότης μας εκμεταλλευόμενος την κρίση και την ανάγκη μας για εργασία, θέλει να μας μεταφέρει στην νέα εταιρεία franchising (με την επωνυμία Γλυκιά Εστίαση) με μειωμένους μισθούς κατά 10 – 20% και με 8ωρη – 10ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές, χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις. Ήδη η εταιρεία απασχολεί εργαζόμενους με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 5ημερο. Επίσης αναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράφουν μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης με ανοιχτή ημερομηνία, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει. Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να αγωνιστούμε και καταφύγαμε σε επίσχεση εργασίας από 1η Δεκέμβρη.



Ενώ βρισκόμαστε εδώ και 7 μήνες απλήρωτοι, σε άθλια οικονομική κατάσταση, βλέπουμε την γυναίκα του εργοδότη Χατζή να παρκάρει αμέριμνη τη λευκή Mercedes (τζιπ) μπροστά στο κατάστημα της Σοφούλη και να κατεβαίνει επιδεικτικά, την ώρα που κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας! και μάλιστα φεύγοντας να κάνει χειρονομίες στους αγωνιστές!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ


Ο Χατζής συνεχίζει αδιάφορος, να καταπατά τα εργατικά μας δικαιώματα. Αντί να πληρώσει τα δεδουλευμένα που μας χρωστάει προσλαμβάνει καινούριο προσωπικό, με τις ίδιες συνθήκες εργασίας (έχοντάς τους απλήρωτους), για σπάσει την επίσχεση εργασίας και τον αγώνα. Προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει σέρνοντας μας στα δικαστήρια, λες και είμαστε εγκληματίες, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μας και εναντίον του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού ώστε να κάμψει τον αγώνα. Αντί να πάνε τον Χατζή στα δικαστήρια, διώκουν απλήρωτους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και αλληλέγγυους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.