Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κατέβασε διακόπτες σήμερα ο ΟΤΕ στην Πάτρα: ΑΠΕΡΓΙΑ και αποκλεισμός του μεγάρου του ΟΤΕ από εργαζόμενους



Την τρίτη μέρα της απεργίας τους διανύουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ (ΚΤΕ) - τα γνωστά call centers - στην Πάτρα. Η συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΤΕ νομού Αχαΐας έχει καθολική συμμετοχή. Οι απεργοί, που είναι συμβασιούχοι part time στην πλειοψηφία τους φοιτητές, αντιστέκονται στο πέταγμα τους δρόμο που προωθείται από το σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου τους "οι σημερινοί ελαστικά εργαζόμενοι 4ωροι τηλεφωνητές θα αντικατασταθούν από ακόμα πιο αναλώσιμους, ελαστικούς και φθηνούς εργαζόμενους στην ΟΤΕplus, θυγατρική εταιρία του ίδιου του ΟΤΕ. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στην ΟΤΕplus καλούνται να εργαστούν κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί λαμβάνοντας 190 ευρώ για 4ωρη απασχόληση (μια μείωση της τάξης του 50% σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα), 380 ευρώ για 6ωρη και 510 ευρώ για 8ωρη." και καταλήγει η ανακοίνωση "...πρέπει να σταθούμε ενάντια σε όλους αυτούς που υπονομεύουν το μέλλον μας μέσω ενός διαρκούς κι ασυμφιλίωτου αγώνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ και τη Deutsche Telekom. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη μάχη στον ΟΤΕ, αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε μόνοι μας. Το αδιέξοδο που βιώνουμε δε λύνεται στα όρια του ΟΤΕ της Πάτρας, αλλά ανοίγοντας δρόμους αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με όλους τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, κάθε μαχόμενη δύναμη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και με όλη την κοινωνία. Απαιτούμε: Μόνιμη και σταθερή δουλειά που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Απαγόρευση των απολύσεων. Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί. Απορρόφηση όλου του προσωπικού από τον ΟΤΕ κάτω από ενιαίο εργασιακό καθεστώς και όχι από θυγατρικές με μισθούς πείνας και με αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον." 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από άλλους κλάδους βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο του ΟΤΕ στην περιοχή Ταραμπούρα Πατρών όπου και πραγματοποίησαν αποκλεισμό του κτιρίου. Ο ΟΤΕ κατέβασε διακόπτη! Ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με την συμπαράσταση και αρκετών πρωτοβάθμιων σωματείων που έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη απεργοσπαστικού μηχανισμού και κλίματος εκφοβισμού έπαιξε ο αντιπρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ) που τυγχάνει μεταξύ άλλων να είναι και υποδιευθυντής του Μεγάρου του ΟΤΕ στην Πάτρα, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Οι προσπάθειες πέσανε στο κενό και ανεξάρτητα από το τι λένε μπροστά του, η απεργία χαίρει ευρείας αποδοχής από την πλειοψηφία των εργαζομένων στο συγκρότημα (προσωπικό που δεν ανήκει στο σωματείο). Ωστόσο, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και της ΟΜΕ - ΟΤΕ - ελεγχόμενη στην πλειοψηφία της από την ΠΑΣΚΕ - ούτε προκήρυξε απεργία για τους υπόλοιπους εργαζόμενους ούτε και κάλυψε την απεργία. Το γεγονός βέβαια δεν μας ξενίζει. Ο κρατικοδίαιτος αστικοποιημένος και γραφειοκρατικός συνδικαλισμός ούτε θέλει ούτε και μπορεί να εκφράσει τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης. Θυμίζουμε πως η ΟΜΕ - ΟΤΕ έχει επανειλημμένα αρνηθεί να εντάξει στη δύναμη της τα σωματεία εργαζομένων στα call centers.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.