Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μ’ένα χρυσαυγίτη σμπάρο, δυο αναρχοαριστερά τρυγόνια

Αναδημοσίευση από τον Παραλληλογράφο:


Αντιγράφω την είδηση της σημερινής επίθεσης φασιστών ενάντια σε φοιτητικές σχολές, όπως καταγράφηκε στο alterthess:

"Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγη ώρα μια ομάδα κρανοφόρων της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς οργάνωσης Δράσις-ΚΕΣ, επιτέθηκε σε φοιτητές στη Σχολή Θετικών Επιστημων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 40 κρανοφόροι με ρόπαλα και τσεκούρια εισέβαλαν στην Μαθηματική σχολή και επιτέθηκαν σε μέλη των ΕΑΑΚ, της ΑΡΕΝ και αναρχικούς φοιτητές. Πολλοί από τους επιτιθέμενους φασιστές ήταν συμφωνα με τις μαρτυρίες μεγάλης ηλικίας -35 ετών- και αρκετά έμπειροι σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους.

Στην συνέχεια οι τραμπούκοι εισέβαλαν στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου του Φυσικού και κυνήγησαν τους φοιτητές, διαλύοντας στην πράξη τη συνέλευση. Οι φοιτητές κατάφεραν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα της αίθουσας ενώ οι Χρυσαυγίτες απομακρύνθηκαν στη συνέχεια από το πανεπιστήμιο. Τα ακροδεξιά στοιχεία προκάλεσαν υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και Φυσικού. Κάποιοι φοιτητές κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση και συγκρούστηκαν με τους φασίστες.Μετά το τέλος των συγκρούσεων ακολούθησε αντιφασιστική πορεία στις γύρω απο το πανεπιστήμιο γειτονιές.

Ομάδα φασιστών όμως λίγη ώρα αργότερα επιτέθηκε σε φοιτητές και στην φιλοσοφική σχολή. Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι δεν έχουν μέλη της καμία σχέση με τα γεγονότα. Οι μαρτυρίες -και η άμεση αντίδραση της φασιστικής οργάνωσης- δεν συνηγορούν απλώς σε εμπλοκή μελλόν της, αλλά σε οργανωμένο σχέδιο της ΧΑ, να επιτεθεί σε πανεπιστημιακό χώρο.

Προκλητική η κάλυψη από τα ΜΜΕ

Προκλητική με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι η κάλυψη του γεγονότος από τα ΜΜΕ. Στην πλειοψηφία τους κάνουν λόγο για αντιεξουσιαστές ή κρανοφόρους που επιτέθηκαν σε απλούς φοιτητές, αναπαράγοντας την γνωστή ιδεοληψία για πανεπιστήμια-εστίες εγκληματιών. Μάλιστα πολλοί δημοσιογράφοι δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί αναίτια επίθεση αναρχικών σε τραπεζάκια φοιτητικής νεολαίας.

Αντιδράσεις από την Αριστερά

Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού τονίζει “σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής.Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας.”

Την ίδια ώρα λοιπόν που δυνάμεις του Χρυσοχοΐδη εξαπολύουν επιχειρήσεις “σκούπα” για να μαζέψουν ανυπεράσπιστους μετανάστες που φιλοδοξούν να στείλουν στα πολυδιαφημιζόμενα στρατόπεδα συγκέντρωσης με μόνη κατηγορία το ότι έχουν διαπράξει το διοικητικό παράπτωμα της παράνομης εισόδου στη χώρα (ένα πταίσμα δηλαδή), ροπαλοφόροι και τσεκουροφόροι της γνωστής οργάνωσης για τις διασυνδέσεις της με κρατικούς ρουφιάνους και σώματα καταστολής, εισβάλλουν στα πανεπιστήμια, επιτίθενται σε αριστερές οργανώσεις, τραυματίζουν κόσμο και διαλύουν φοιτητική συνέλευση.

Κάποιος καλοπροαίρετος πολίτης ίσως να περίμενε ότη η σημερινή επίθεση θα άνοιγε τη δημόσια συζήτηση για την εντεινόμενη νεοναζιστική δράση, για την οποία γίνεται σαφές ότι δεν περιορίζεται σε ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά περιλαμβάνει και τραμπουκισμούς κατά “αντίπαλων” πολιτικών χώρων. Ή τουλάχιστο ότι η επέκτασή της φασιστικής δραστηριότητας στους χώρους των πανεπιστημίων θα προκαλούσε κάποιες απορίες για το τι πέτυχαν πραγματικά οι εκφραστές του κυρίαρχου λόγου που εδώ και χρόνια φώναζαν υστερικά κατά της ελεύθερης ακαδημαϊκής και πολιτικής δραστηριότητας στα πανεπιστήμια, ζητώντας την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (τάχα επειδή οι ίδιοι οι φοιτητές αποτελούσαν εχθρούς της ακαδημαϊκής ελευθερίας) ως θεσμού που αναγνώριζε και προστάτευε μία από τις ριζοσπαστικότερες ομάδες της κοινωνίας από το κράτος κατοστολής και τα όποια “συμπληρώματα” του, όπως δεν κρύβουν ότι φιλοδοξούν να λειτουργούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες.

Φυσικά, αντί γι’αυτό, τα περισσότερα ΜΜΕ έδειξαν άμεσα τις διαθέσεις τους, διαστρεβλώνοντας την είδηση και μιλώντας για συγκρούσεις κουκουλοφόρων με αντιεξουσιαστές, για επιθέσεις “κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών” κατά φοιτητών, ή ακόμα και για συμπλοκές μεταξύ ΛάΟΣ και Χρυσής Αυγής (ενδοοικογενειακό καυγαδάκι;), όπου τελικά κατέφτασαν οι αναρχικοί για να δείρουν και τις δύο πλευρές. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, έβαλαν για επικεφαλίδα τις φθορές που ανέφεραν ότι υπέστησαν οι χώροι, προδίδοντας ότι οι τραυματισμοί φοιτητών δεν είχαν και τόση σημασία γι’αυτούς – πως να είχαν, άλλωστε, αφού οι τραυματίες ήταν αριστεροί; Είναι βέβαια πραγματικά αξιοθαύμαστη η ικανότητα των καθεστωτικών ΜΜΕ να δουν “αντιεξουσιαστές” στα θύματα των επιθέσεων και στους αμυνόμενους φοιτητές -λες και γυρνούσαν στις σχολές, κάνοντας γκάλοπ για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις- την ίδια στιγμή που “απέτυχαν” για άλλη μια φορά να αναγνωρίσουν ως φασίστες τους ροπαλοφόρους φουσκωτούς που εισέβαλλαν στις σχολές.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν προκαλεί απορίες αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ που για καιρό προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι τα χρυσαυγίτικα Τάγματα Εφόδου -που το κράτος τους αφήνει να παίζουν τους εγγυητές της ασφάλειας του πολίτη σε γειτονιές της Αθήνας και να επιτίθενται σε μετανάστες, “εξελληνίζοντας” τις γκετοποιημένες περιοχές- αποτελούσαν απλές, ακομμάτιστες ομάδες κατοίκων. Οπότε, αν τα σημερινά δελτία των 8 κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν με τη σημερινή επίθεση των μακριών χεριών του κράτους, να περιμένετε να τους δείτε να ισχυρίζονται ότι για όλα φταίει η ελλειπής καταστολή (οι χρυσαυγίτες, πολλοί από αυτούς ματατζήδες, θα έπρεπε να καταστείλουν τους εαυτούς τους), αλλά κυρίως η ανοχή που συνεχίζει να δείχνει το “αγκυλωμένο” κράτος απέναντι στην αναρχία και την “ακροαριστερά”. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα ακόμα ενορχηστρωμένο όργιο προπαγάνδας, για μια επιχείρηση “μ’ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια” από ένα κράτος που είναι ικανό να σε χτυπήσει σ’ένα χώρο όπου αναπτύσσεις ελεύθερη πολιτική δραστηριότητα, να σε κατηγορήσει ότι χτύπησες τον εαυτό σου και να συμπεράνει ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να σπεύσει να σε χτυπήσει πρώτο, ώστε να μη σου ξανασυμβεί αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.