Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΏΝ

Στις 16 Μάρτη 2012,  η εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, εναντίον του προέδρου του Σωματείου και εναντίον του απολυμένου συνάδελφου Γιώργου Παπαγιάννη, που εδώ και 6 μήνες αγωνίζονται για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου. Στις 20 Μάρτη εκδικάστηκαν τα προσωρινά  μέτρα και σήμερα 21 Μάρτη εκδόθηκε μια σκανδαλώδης  προσωρινή διαταγή. Με την απόφαση αυτή  «ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ προσωρινά στο Σωματείο (ΣΜΕΘ), στον πρόεδρο του Σωματείου  αλλά και στον  απολυμένο να απέχουν από κάθε παράσταση διαμαρτυρίας, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων,  που παρακωλύει την επαγγελματική δραστηριότητα του φροντιστηρίου, αναφορικά με την εκπαιδευτική λειτουργία». Στις 10/4/2012 θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Η απόφαση αυτή είναι σκανδαλώδης,  για τα τελευταία 40 χρόνια, γιατί ουσιαστικά απαγορεύει σε ένα Σωματείο να διεκδικεί αγωνιστικά, δηλαδή του απαγορεύει να υπάρχει.

Η απόφαση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος την νέας εποχής, της Χούντας των Μνημονίων, της Τρόικα και της συγκυβέρνησης, της δικτατορίας των δανειστών – τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών. Μοναδικό και απόλυτο κριτήριο για την οικονομία και την κοινωνία θα είναι η διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η ανταγωνιστικότητά τους και η αποπληρωμή των τοκογλύφων. Όλα τα άλλα, εργατικά, κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά ή δημοκρατικά δικαιώματα, ακόμη και οι ατομικές ελευθερίες έχουν μπει ήδη στο στόχαστρο και στη κλίνη του Προκρούστη. Τώρα ενοχοποιούνται, ποινικοποιούνται και απαγορεύονται προσωρινά, σε λίγο θα απαγορευτούν και ολοκληρωτικά. 


Η εργοδοσία του Μπαχαράκη, προχώρησε σε αυτή την κίνησή της γιατί πιστεύει ότι έτσι προστατεύει τα συμφέροντά της, όμως αυτή η απόφαση, αυτή η «προσωρινή διαταγή» δεν αφορά μόνο το ΣΜΕΘ. Μας αφορά όλους και όλες,  γιατί  χτυπάει το στοιχειώδες δικαίωμα της οποιασδήποτε αγωνιστικής διεκδίκησης  όλων,  αλλά και του καθενός  ξεχωριστά.  Καλούμε κάθε  εργατικό Σωματείο ή Συνδικάτο, κάθε φοιτητικό σύλλογο, κάθε κοινωνική ή πολιτική συλλογικότητα αλλά και κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον απολυμένο, στον αγώνα αυτό και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.