Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μία απόφαση μάχομαι μέχρι το τέλος



Με αφορμή τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του Τάσου Κατσαρού, ''Μία απόφαση μάχομαι μέχρι το τέλος. Στενή Αυτοάμυνα(Ο.Π.Λ.Α.) 1946-1947'', το καλοκαίρι του 2011, το Στέκι στη Φιλοσοφική διοργανώνει παρουσίαση-συζήτηση σχετικά με τον Εμφύλιο Πόλεμο της περιόδου 1946-1949, όπως εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη με το αντάρτικο πόλεως. Άξονας της συζήτησης θα είναι το βιβλίο του Κατσαρού και ομιλητής ο ίδιος ο συγγραφέας.

Η εκδήλωση γίνεται σήμερα, Πέμπτη 29/3, στις 20.30

2 σχόλια:

  1. γ... τον Στάλιν μου
    ΟΠΛΑ και επανάσταση δεν πάνε μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βιβλίο του Τ.Κατσαρού αναφέρεται στην εξάμηνη δράση της πιο σημαντικής (από τις δύο) ομάδες Λαϊκής Αυτοάμυνας που έδρασαν στη Θεσσαλονίκη τη περίοδο μετά το 46. Στη δεύτερη ομάδα -που ουσιαστικά δεν πρόλαβε να δράσει γιατί συνελήφθησαν- αναφέρεται ο Χ.Μίσσιος στο -εξαιρετικό- "Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς".

    Η συγκεκριμένη ομάδα είχε σημαντικά χτυπήματα εναντίον ταγματασφαλιτών και συνεργατών του καθεστώτος, χωρίς να εμπλέκεται σε καμία περίπτωση, σε σταλινικής εμπνεύσεως χτυπήματα εναντίον "αντιφρονούντων" κομμουνιστών ή άλλων ομάδων του κινήματος. Το ενδιαφέρον του βιβλίου έγκειται ακριβώς στο ανάποδο απο τον αφορισμό που προκρίνεις. Πως, δηλαδή, τέτοιες ομάδες λαϊκής αυτοάμυνας και επανάσταση, ιστορικά, και όχι μόνο στην Ελλάδα, πάνε μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.