Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Τέρμα το κυνήγι κεφαλών στις γειτονιές μας


Η αντιρατσιστική πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση της καταγγέλλει το "κυνήγι κεφαλών" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και καλεί σε γιορτή αλληλεγγύης και αντίστασης στο ερχόμενο Σάββατο.
"Εδώ και 4 μέρες (από Δευτέρα 26/2 μέχρι Πέμπτη 1/3) γινόμαστε μάρτυρες του πιο ανελέητου κυνηγιού μεταναστών μικροπωλητών στην περιοχή της Ροτόντας τα τελευταία χρόνια. Η Δημοτική Αστυνομία μαζί με τον κλασσικό στρατό κατοχής (διμοιρίες ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ασφάλεια, ομάδες ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ) πραγματοποιώντας κανονική απόβαση στην πλατεία Ροτόντας, κυνηγάει για ώρες κάθε πρωί τους μικροπωλητές, κατάσχοντας όλη την πραμάτεια τους, και προσαγάγωντας βίαια και με συνοπτικές διαδικασίες όποιον εκφράσει την αντίθεση ή αντίστασή του. Με τον ίδιο τρόπο αποκλείουν και κάθε φωνή αλληλεγγύης των κατοίκων προς τους μετανάστες και διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή." αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

"Γνωρίζουν, και ξέρουμε κι εμείς καλά, ότι το εμπόριο των μικροπωλητών δεν αποτελεί ούτε παρανυχίδα στην κρίση του καπιταλισμού που μαστίζει και το τοπικό εμπόριο και κλείνει καταστήματα, επιχειρήσεις και σπίτια και καμιά καταστολή και κανένα κυνηγητό δε θα λύσει το ζήτημα των μικροπωλητών. Την επόμενη ακριβώς ώρα, οι μικροπωλητές θα βρίσκονται και πάλι εκεί με νέα πραμάτεια, όχι μόνο γιατί πρόκειται για την επιβίωσή τους αλλά γιατί στις πλάτες τους και στην αγωνία τους, θησαυρίζει η τοπική μαφία που τους προμηθεύει." αναφέρει.

"Αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήθελε πραγματικά να λύσει το “πρόβλημα” τότε δεν θα χτυπούσε τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας αλλά το πρόβλημα στη ρίζα του" σημειώνει.

"Η πραγματική ουσία και αιτία των πογκρόμ εναντίων των μεταναστών είναι η ευθυγράμμιση με τη βάρβαρη και ανθρωποφάγα πολιτική της κεντρικής εξουσίας η οποία στην απέλπιδα προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της, επιστρατεύει όχι μόνο τις κοινοβουλευτικές της εφεδρείες αλλά και κάθε δεκανίκι σε επίπεδο διοίκησης: από τον φασιστικών εμπνεύσεων Καμίνη (εκεί να δεις κυνήγι, οι αποικιοκράτες βασιλιάδες στην Αφρική θα τον ζήλευαν) μέχρι τον Μπουτάρη." τονίζει.

"Αυτό που ενδεχομένως να ξεχνάνε και οφείλουμε να υπενθυμίσουμε είναι ότι: η περιοχή της Ροτόντας, αλλά και η Θεσσαλονίκη γενικότερα, δεν αποτελεί γι αυτούς (δήμο, αστυνομία, φασίστες) προνομιακό χώρο αντιπαράθεσης στο μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και στο ζήτημα των πλατειών, ελεύθερων, δημόσιων χώρων κλπ. Τα τελευταία χρόνια η πλατεία Ροτόντας έχει αναδειχθεί σε χώρο ζωντανό και ζωηρό. Σε χώρο της αυτονομίας, της αυτοοργάνωσης, σε χώρο της νεολαίας και των μεταναστών και σίγουρα ανήκει σε αυτούς και αυτές που μιλάνε τη γλώσσα της. Η γλώσσα αυτή δεν είναι ούτε ελληνική, ούτε αγγλική ούτε κάτι άλλο, παρα γλώσσα της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης. Αυτοί και αυτές που μιλάμε τη γλώσσα αυτή, θα υπερασπιστούμε την πλατεία και τους ανθρώπους της ως έχουν, ξεκινώντας από μια μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης και αντίστασης το Σάββατο 10 Μαρτίου, ένα χρόνο μετά τον μεγάλο αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας." αναφέρει.

Πηγή: alterthess

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.