Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η συνάφεια των αστικών δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας που στο πλαίσιο των Ασύμμετρων Απειλών και των Προληπτικών Πολέμων στοχοποιείται ο εχθρός λαός και τα κοινωνικά κινήματα. Δόγματα και πολεμικές τακτικές που οι στρατιωτικοί σχηματισμοί εφαρμόζουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στην καπιταλιστική περιφέρεια, για να επιστρέψουν αργότερα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις και να τις χρησιμοποιήσουν για την καταστολή των κινημάτων και των εξεγέρσεων. Στρατιωτικές δυνάμεις που σε εθνικό και νατοϊκό επίπεδο αναλαμβάνουν κατασταλτικά καθήκοντα, ενώ η αστυνομία στρατιωτικοποιείται.

Το πλήθος των ασκήσεων ανάμεσα στις Ενοπλες Δυνάμεις και σε αμερικανικά ή νατοϊκά σώματα, ιδιαίτερα των επίλεκτων τμημάτων αυτών όπως οι ΟΥΚ-Ειδικές Δυνάμεις-71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, η δράση των Λεσχών Εφέδρων, γνωστών πυρήνων φασιστικών δολοφονικών ομάδων που υπό την κρατική καθοδήγηση εκπαιδεύονται να δράσουν ως Ομάδες Εφόδου κατά των κοινωνικών αγώνων και των μεταναστών, η δραστηριοποίηση μελών ξένων Ιδιωτικών στρατών που πραγματοποιούν σεμινάρια στις ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και σε εταιρείεςSecurity, αποδεικνύουν τα εξής: το ελληνικό κράτος δεν παίζει μόνο σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια επιβολή της Νέας Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί το εργαστήριο δοκιμής ενός αντεργατικού και κατασταλτικού πραξικοπήματος στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, τα συμπεράσματα του οποίου ετοιμάζονται να διαχυθούν παντού! 

Ας φωτίσουμε επομένως μερικές αθέατες πτυχές του αυταρχικού εγχειρήματος της αστικής τάξης. Στο δημοσίευμα με τίτλο «Τι ήρθε να κάνει στην Ελλάδα η μονάδα Seals; Εκπαιδεύουν το Στρατό για μάχες σε πολιτικό περιβάλλον - Παρουσιάζουμε έγγραφο φωτιά!»,αναφέρονται τα εξής:


Από την μέρα που αποκαλύψαμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση (Παπανδρέου), είχε οργανώσει ένα σχέδιο ΑΜΕΣΗΣ εμπλοκής του Στρατού σε καταστολή διαδηλώσεων πολιτών έχει περάσει αρκετό διάστημα. Για το ζήτημα έχουμε προβεί ήδη σε σωρεία αποκαλύψεων που δημιούργησαν «σεισμό» στο διαδίκτυο και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων... Φαίνεται όμως, ότι η περιβόητη «διαταγή καταστολής όχλου», που «ανοίχτηκε» επί Πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου, και αποκαλύψαμε κατ αποκλειστικότητα εδώ στους AegeanTimes, δημιουργεί διαρκώς «απόνερα» στον ελληνικό στρατό!

Σήμερα, αποκαλύπτουμε άλλο ένα έγγραφο φωτιά, του Ελληνικού Στρατού, το οποίο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτελεί μια «μαριονέτα» της προηγούμενης Κυβερνήσεως και των δανειστών μας! Πρόκειται για ένα έγγραφο, που σας παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, το οποίο αναφέρεται στο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Άμυνας-Φρούρησης». Οι μονάδες που δέχτηκαν δύο σχετικές διαταγές αναφέρουν τις σχετικές τους ενέργειες στο Γενικό Επιτελείο. Έτσι, προγραμματίζουν τις ενέργειές τους, για την διεξαγωγή μια άσκησης που θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου του 2012! 

Σύμφωνα με το έγγραφο-ντοκουμέντο, προκύπτει ότι η άσκηση αυτή θα αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού, που εμπλέκει ανοιχτά πλέον το Στρατό, σε επιχειρήσεις εντός πολιτικών κτηρίων!!!
Στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι για την άσκηση αυτή θα διατεθεί το κτήριο της πρώην 140ΣΗΠ, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»! Μάλιστα, για μια μονάδα και μόνο, το κόστος των πυρομαχικών θα φτάσει τα 10.000 ευρώ!!! Πρόκειται στην ουσία, για μια άσκηση πανάκριβη, αν θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να εκπαιδευτεί ο στρατός σε μάχες εντός κτηρίων!!! Γιατί σε μια χρονική στιγμή που γίνονται περικοπές από παντού, διακόπτονται ασκήσεις πολύ σοβαρής σημασίας, όπως για παράδειγμα ο «Παρμενίων», ο Στρατός, εκπαιδεύεται σε αντιμετώπιση καταστάσεων, για τις οποίες υπεύθυνη είναι η ... Αστυνομία;

Είναι προφανές, ότι μετά την άσκηση «Καλλίμαχος» στο Κιλκίς, ο Στρατός, οδηγείται με το ζόρι κυριολεκτικά, σε μια πρωτοφανή αλλαγή δόγματος και στάσης! Ο Στρατός μας εκπαιδεύεται σε αντιμετώπιση πρωτοφανών καταστάσεων, γιατί προφανώς η Κυβέρνηση Παπαδήμου, ακολουθεί το απαράδεκτο δόγμα, που θέσπισε η Κυβέρνηση Παπανδρέου. Ένα δόγμα που είναι άκρως επικίνδυνο στις μέρες μας, αφού ο Στρατός χάνει τον τακτικό του προσανατολισμό, που είναι η άμυνα της χώρας από όσους επιβουλεύονται τα σύνορά μας και αποκτά ρόλο «προστάτη του πολιτικού συστήματος» και όσων φοβούνται ότι επίκειται «εξέγερση του Ελληνικού πληθυσμού»!
Το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα, αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη, την οποία θα προσπαθήσουν να την παρουσιάσουν ως μια … συνηθισμένη άσκηση του Στρατού που γίνεται επί χρόνια, χωρίς όμως να εξηγήσουν, πως είναι δυνατόν, τέτοιου είδους ασκήσεις να ξεφυτρώνουν ως… μανιτάρια!

Η αλήθεια είναι, ότι η άσκηση αυτή αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση –από τις πολλές- , για την μεταβολή του ρόλου του Στρατού, που ετοιμάζουν οι Κυβερνόντες! Πριν δυο εβδομάδες, στην Ελευσίνα, έφτασε μια πολυμελή στρατιωτική μονάδα! Επρόκειτο για μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, των γνωστών «Seals»!
Οι Seals, αποτελούν μια μονάδα γνωστή παγκοσμίως, από τις επιχειρήσεις της εντός ξένων εδαφών και είναι εκατοντάδες τα περιστατικά κατά τα οποία έδρασαν σε ξένες πόλεις πολύ μακριά από τις ΗΠΑ με κορυφαία, την επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν και την δολοφονία του! Η ομάδα που έφτασε εδώ , ήρθε με την «κάλυψη», της κοινής άσκησης Ελλήνων και Αμερικανών κομάντος!

Η αλήθεια είναι όμως, ότι κατά την διάρκεια της δεκαπενθήμερης παραμονής τους, έφτασαν στη χώρα κορυφαίοι εκπαιδευτές των Seals, που εκπαίδευσαν Έλληνες κομάντος στην αντιμετώπιση και καταστολή του «αντάρτικου πόλης» και σε «τακτικές αντιμετώπισης εξεγερμένου πλήθους»! Προφανώς λοιπόν, και εκπαίδευσαν του ... εκπαιδευτές της άσκησης που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2012 και περιγράφεται στο έγγραφο που σήμερα σας αποκαλύπτουμε! Και όλα αυτά, νομιμότατα, μιας και εδώ και ένα χρόνο, έχει «ανοιχτεί» η διαταγή καταστολής όχλου, και έχει διανεμηθεί από το ΓΕΕΘΑ στους αποδέκτες!

Τι εννοεί το έγγραφο όταν λέει στην παράγραφο 6, «το κόστος κάθε σειράς» και στην παράγραφο 7, «να επιτύχει τις αθλητικές επιδόσεις της διαδικασίας εισαγωγής»;;;



Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις όμως σύντομα απασχόλησαν τον αριστερό τύπο και πιο συγκεκριμένα την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, που αναφέρθηκε και στο σεμινάριο που διοργανώνεται μεταξύ 12-18 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη από τον ιδιωτικό στρατό της NNK GROUP, με την συμμετοχή πρώην στελεχών των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS!

Στο άρθρο με τίτλο «Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών»διαβάζουμε: 


Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ. Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός κατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του Νατοϊκού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Το πλαίσιο αυτό, είναι απόρροια της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και των «απειλών» που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει, εν μέσω μάλιστα βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης. Ενδεικτικό των όσων σχεδιάζονται είναι ότι πλέον, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των ασκήσεων που διεξάγουν, δίνουν καθαρά διάσταση και τέτοιας προετοιμασίας. Κατά καιρούς διεξάγονται και ασκήσεις που έχουν καθαρά χαρακτήρα εσωτερικής καταστολής, όπως πέρσι, στις αρχές Φλεβάρη στην Αργυρούπολη του Κιλκίς.

Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και δεν αμφισβητήθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, έγγραφο του ΓΕΣ προς τις μονάδες, περί διεξαγωγής άσκησης στο πλαίσιο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Άμυνας – Φρούρησης», η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη 2012. Παράλληλα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12-18 Μάρτη, σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών – παραστρατιωτικών σε «επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου».

Η παραπάνω άσκηση του ΓΕΣ αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού, για εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού, ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον και εντός κατοικημένων περιοχών – πόλεων. Για των εξοικείωση των ασκουμένων, η συγκεκριμένη άσκηση θα διεξαχθεί σε κτίριο της πρώην 140 ΣΗΠ (Σμηναρχία Ηλεκτρονικού Πολέμου) στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου θα υλοποιηθεί σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!

«Τεχνογνωσία» από τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Φλεβάρη είχε αφιχθεί στον ίδιο χώρο με μεταγωγικό αεροσκάφος «C-9» μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν μέλη των γνωστών «Seals», δύναμη η οποία αναλαμβάνει μυστικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Η δύναμη αυτή πήρε μέρος σε άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων το διάστημα 6-16 Φλεβάρη στον κόλπο των Μεγάρων.

Οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ» (NSCC). Το σχετικό νομοσχέδιο για την ελληνική συμμετοχή εγκρίθηκε τον Αύγουστο, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. από την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σαν «Μνημόνιο κατανόησης» της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πυρήνα και κορμό των NSCC, αποτελούν οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Με τη συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων (NSCC), επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο τίθεται υπεράνω των χωρών – μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών – μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου για την κύρωση του μνημονίου αυτού (Memorandum of Understanding /MOU), ως «έθνος – πλαίσιο» του NSCC ορίζονται οι ΗΠΑ. Σκοπός είναι η άμεση σύνδεσή του με τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η παροχή συμβουλών στον SACEUR (ανώτατος Νατοϊκός διοικητής στην Ευρώπη) όσον αφορά «στη χρησιμοποίηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων για την υποστήριξη του σχεδιασμού και την εκτέλεση επιχειρήσεων», η ανάπτυξη και έκδοση δογμάτων ειδικών επιχειρήσεων και ο συντονισμός, συγχρονισμός και υποστήριξη της εκπαίδευσης και των ασκήσεων των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

«Ειδικές επιχειρήσεις» εντός χωρών του ΝΑΤΟ. «Αποστολή του NSCC είναι κυρίως η υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Συμμαχία (σ.σ. και στο εσωτερικό των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ), η παροχή στον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και τους υπόλοιπους Διοικητές των Συμμαχικών Διοικήσεων Επιχειρήσεων έγκαιρων και αποτελεσματικών συμβουλών για τις Special Operations Force (Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) προς υποστήριξη του σχεδιασμού και εκτέλεσης των επιχειρήσεων σε καιρό ειρήνης και κρίσεων», σημειώνεται στο Μνημόνιο. Δηλαδή, «ειδικές επιχειρήσεις» και εντός των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής «τάξης και ασφάλειας», με καταστολή των λαϊκών κινημάτων. Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δυνατότητα συμμετοχής και μη Νατοϊκών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), «οι οποίες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ή σε Νατοϊκές επιχειρήσεις της NSCC». Αυτό σημαίνει συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ, όπου ιδιωτικές εταιρείες πολέμου σφάζουν, χωρίς να αναγνωρίζουν κανένα όριο και περιορισμό στη δράση τους.

Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις τμήματα με αποστολή τη συμμετοχή και τη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», όπως αυτές που διεξάγει ο αμερικανικός στρατός.Επαληθεύεται έτσι πως, εντός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουν συγκροτηθεί ομάδες «ειδικών επιχειρήσεων» που εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για αποστολές μη συμβατές με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές, με τη δημιουργία του Νατοϊκού «συντονιστικού κέντρου», θα έχουν κοινό αντικείμενο εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούν κοινές αποστολές με τις άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις.

Σεμινάριο για παραστρατιωτικούς. Το παραπάνω πλαίσιο έρχεται να «κουμπώσει» με την ενεργοποίηση διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων που φέρουν τη σφραγίδα των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», η συνδρομή των οποίων άλλωστε θεσμοθετείται μέσω του παραπάνω μνημονίου περί συμμετοχής της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σεμινάριο με αντικείμενο την «άμυνα εκ του σύνεγγυς» που διοργανώνεται από την «NNK Group» στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 12 και 18 Μάρτη 2012. Πρόκειται για μια εταιρεία ιδιωτικού στρατού που εκτός των άλλων αναλαμβάνει και αποστολές προστασίας των θαλασσίων μεταφορών, πράγμα που εκ των πραγμάτων συνδέεται και με τους «ράμπο» που ετοιμάζονται να βάλουν στα εμπορικά πλοία, στο όνομα της αντιμετώπισης της «πειρατείας». Το σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πρώην στελέχη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS, «αποσκοπεί στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ολόκληρο τον κόσμο». Βέβαια, οι ασκούμενοι δεν θα είναι στρατιωτικοί αλλά ιδιώτες, πράγμα που παραπέμπει κατευθείαν σε διαδικασίες στρατολόγησης «εθελοντών» για ιδιωτικούς στρατούς. Είναι ενδεικτικό πως το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει «αξιολόγηση απειλών, επισκέψεις σε τοποθεσίες, σχεδιασμός διαφορετικών φάσεων επιχειρήσεων, ασκήσεις προστασίας στατικών και κινούμενων στόχων, προστασία αυτοκινητοπομπών, τηλεπικοινωνίες ναυτιλίας, ενημέρωση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), τεχνικές αντιμετώπισης ενεδρών». Περιλαμβάνει ακόμα «εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση προσωπικού, σύνταξη αναφορών ασφαλείας για χώρες, εκμάθηση των τοπικών θρησκευτικών και εθιμικών κανόνων και νόμων, αντίληψη τακτικής κατάστασης και τέλος ασφάλεια χρήσης και μεταφοράς όπλων».

Καλούμε το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να λάβει μαχητικές πρωτοβουλίες. Σε συνδυασμό με τη δράση των φαντάρων μέσα στον στρατό πρέπει να διαμορφώσουμε όρους κινηματικής αμφισβήτησης των σύγχρονων αντεπαναστατικών δυνάμεων που συγκροτούνται σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Καλούμε τους στρατευμένους και το μόνιμο προσωπικό να αντισταθούν και να αρνηθούν την οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας. Όπως μπλοκάραμε τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταστολή της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονοιυ μαθητή. Όπως μπλοκάραμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης για να σπάσει την ηρωική απεργία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ. Όπως μπλοκάραμε την συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων από το Μεγάλο Πεύκο στην καταστολή των εργατικών αγώνων που σχεδίαζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τώρα πρέπει να Αρνηθούμε την συμμετοχή μας στην καταστολή των Κοινωνικών Αγώνων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


2 σχόλια:

  1. Εγώ γιατί δεν βρήκα τέτοια ανακοίνωση στο blog
    του Σπάρτακου που παραπέμπεις;
    Αν βρεις κάτι άσε μου ένα σχόλιο!
    Παραναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.