Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Άνεργος απαντά στην βαρβαρότητα της απόλυσης, με φωτιά και μολύβι.


Και να, που οι πρώτες ένοπλες επιθέσεις με σαφέστατα ταξικά αίτια και ρίζες στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, έκαναν την εμφάνισή τους. Στην Κομοτηνή η πρώτη επίθεση απολυμένου εις βάρος του πρώην εργοδότη του, καθώς η απόγνωση δεν του άφησε άλλη διέξοδο. Πρόκειται για 52χρονο άνδρα, πατέρα 2 παιδιών, ο οποίος είχε απολυθεί απο την εταιρεία εδώ και 9 μήνες. Πληροφορίες λένε πως η εταιρεία δεν του είχε καταβάλει μισθούς και αποζημίωση, ύψους 31.000 €.

Σύμφωνα με τα αστικά μέσα, σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται από τις 13.10 ειδικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας με τον άνεργο άντρα, που έχει κλειστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, αφού προηγουμένως πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα, ένας εκ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της μονάδας. Μέσα στο εργοστάσιο υπάρχουν δυο ακόμα άτομα, στελέχη της εταιρείας, που κρατούνται όμηροι.

Φυσικά τα αστικά μέσα ενημέρωσης θα αποσιωπήσουν τα ταξικά χαρακτηριστικά της επίθεσης και θα παρουσιάσουν ως μόνο αποδέκτη της βίας, τον ιδιοκτήτη της μονάδας ενώ το γεγονός θα χαρακτηριστεί ως ατυχές συμβάν. Για την βία της απόλυσης όλοι θα κουνήσουν συγκαταβατικά το κεφάλι, αλλά θα τονίσουν πως πρόκειται για υπερβολικές αντιδράσεις και ταραγμένες προσωπικότητες. Όσο και να χώνουν όμως το κεφάλι στην άμμο, δεν πρόκειται το γεγονός αυτό να παραμείνει μεμονωμένο. Να ξέρουν πως η βία και η βαρβαρότητα, λειτουργούν αμφίδρομα. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες δεν λένε ?

Πηγή : Redfly Planet
via: Traverso Rossa

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.