Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της πολιτικής πρωτοβουλίας 'Διεθνιστής' για τις πολιτικές εξελίξεις


Με φόντο την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, και τη λήξη της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους, μέσω του PSI, εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουμε συνειδητοποιήσει την όξυνση της επίθεσης που συνοδεύει και τις διαδικασίες. Το νέο «κυνήγι κεφαλών», για να «βολευτεί» και το έλλειμμά τους περιλαμβάνει αφαίμαξη 12 περίπου δις, όταν την τελευταία τριετία έχουμε ήδη χάσει το ¼ του εισοδήματός μας.

Για να «μουδιάσουμε» μετά από αυτά τα μέτρα, τις τελευταίες μέρες έχει στηθεί μεθοδευμένα, από τις «ναυαρχίδες» των αστικών ΜΜΕ, πρωτοκλασάτα ακόμα και κυβερνητικά κομματικά στελέχη, ένας υπέρ πάντων αγώνας ενάντια στο ΔΝΤ, την τρόικα, και κάθε αλλοδαπό που εμπλέκεται σε ότι ζούμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Περιγελούν την ανέχεια και τις καθημερινές δυσκολίες μας. Παίζουν με την οργή μας.

Υπεραμύνονται του κατώτερου μισθού, θεωρούν αδιανόητη οποιαδήποτε κατάργησή του. Είναι οι ίδιοι που και τώρα συζητούν για τις ζώνες «ειδικών συνθηκών», που ζητούν παραπέρα μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα. Ενώ την ίδια στιγμή, η κατάπτυστη αστική και εργοδοτική ΓΣΕΕ, στην πράξη διαπραγματεύεται στην πλάτη των εργαζομένων μια νέα σύμβαση, όπου υποτίθεται κόκκινη γραμμή είναι ο κατώτερος μισθός, αλλά με πάγωμα τουλάχιστον για μια τριετία.

Αγανακτούν για τους όρους που θέτει η τρόικα για το ελληνικό δημόσιο, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να κεραυνοβολούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, είναι τα ίδια ΜΜΕ για παράδειγμα, που έκαναν αιφνιδιαστικές επιθέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες για να μετρήσουν πόσοι λείπουν από τα πόστα τους.

Γίνονται άνω ποταμών με το θράσος τους να ανέχονται μια συζήτηση για το διορισμό επίτροπου στην Ελλάδα, παρακολούθησης της εφαρμογής των αποφάσεων του κεφαλαίου πανευρωπαϊκά, διατυμπανίζουν ότι προσβάλλεται η δημοκρατία και η βούληση ενός ολόκληρου λαού. Τα αναπαράγει το πολιτικό προσωπικό, που «έσκισε» το Σύνταγμά του, για να εξασφαλίσει κάτω από το βάρος των εργατικών αγώνων αστική κυβερνητική συνέχεια.

Δεν πρέπει να πείσουν κανένα. Όλος αυτός ο εσμός ανώτατων πολιτικών στελεχών από την Ε.Ε., το ΔΝΤ, από πολιτικούς και τεχνοκράτες με απευθείας σχέσεις με το κεφάλαιο στην Ευρώπη, θα φύγει μόνο αν τα «βέλη» της πάλης μας στέφονται στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης. Τα προσωπεία της αντίστασης, και μάλιστα εθνικού χαρακτήρα, φοριούνται για να παίξουν ένα τελευταίο χαρτί διαπραγμάτευσης, και χειρισμού των προειλημμένων αποφάσεων τους, απέναντι σε μια εργατική τάξη, που βλέπει τα παιδιά της να λιποθυμούν από ασιτία στο σχολείο, να μη βγαίνει ο μήνας σε βασικές υποχρεώσεις. Σύνθημα και στόχος της στιγμής είναι να τους ρίξουμε. Να τους ρίξουμε, όχι γιατί ζητάμε κάποιο άλλο εθνικό προσωπικό της αστικής τάξης να μας ικανοποιήσει. Όχι γιατί βλέπουμε τη λύση σε ένα οποιοδήποτε «εναλλακτικό» κυβερνητικό σχήμα, σενάριο που φλερτάρει η αριστερά, διαφόρων αποχρώσεων.

Για να οργανώσουμε εμείς την κοινωνία με βάση τις εργατικές ανάγκες, να εντείνουμε την προσπάθειά μας για εργατική άρνηση πληρωμών προς κράτος και κεφάλαιο. Να βάλουμε την αντιπαράθεση σε κάθε χώρο δουλειάς, για να δημιουργηθούν και τα φύτρα μιας άλλης πραγματικής οργάνωσης των εργαζομένων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.