Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

«Δείγμα κατάλυσης των θεσμικών διαδικασιών και της νομιμότητας»

Ανάψτε ένα κεράκι και για τους "θεσμούς" σας. Ακολουθεί η είδηση:


Νέα αναβολή στις εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης στο ΑΠΘ
Λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

«Βιαίως διαλυθείσα» κήρυξε την προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή, επαναληπτική ψηφοφορία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οργανωτική επιτροπή των εκλογών. 

Αιτία, η παρεμπόδιση της διαδικασίας από συγκεντρωμένους φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους, έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής.

Η οργανωτική επιτροπή είχε ανακοινώσει την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας για σήμερα, μετά την παρεμπόδισή της την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, λόγω κατάληψης στο κτίριο της Νομικής.

Η κατάληψη προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης. 

Είχε προηγηθεί σχετική εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μπακέλα. 

Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης, ο οποίος έκανε λόγο για «δείγμα κατάλυσης των θεσμικών διαδικασιών και της νομιμότητας».0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.