Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αλητεία

Είναι όλοι τους μέσα. Εργοδότες, κυβερνήσεις, νομοθέτες και δικαστικοί. Όχι δεν αναφέρομαι στο παραδικαστικό κύκλωμα που "εξαρθρώθηκε" (μέχρι να ξανανδρωθεί βεβαίως) στη Θεσσαλονίκη. Αναφέρομαι στον ιδιοκτήτη τον ζαχαροπλαστείων "Χατζής". Όχι μόνο, "πλήρωσε" τους απλήρωτους εδώ και 6 μήνες εργαζόμενους του καταστήματος στη Σοφούλη με αστυνομία και προσαγωγές, αλλά τόλμησε να πάει μέχρι τα δικαστήρια και να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων! Κάντε το, λοιπόν, εικόνα. Ο επιχειρηματίες κρατά σε ομηρία δέκα εργαζόμενους, μήνα παρά μήνα, και δεν τους πληρώνει. Με αφορμή τη κρίση, μεταφέρει σιγά-σιγά κομμάτια της επιχείρησης σε νέα εταιρεία, με σκοπό να αφήσει τους πάντες ξεκρέμαστους. Όταν οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να αντιδράσουν, φέρνει την αστυνομία. Η αστυνομία, με την οσμή λαγωνικού που χαρακτηρίζει το ταξικό της καθήκον, προσαγάγει τους "εγκληματίες" εργαζόμενους, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν μπράβος του "καπάτσου" αφεντικού. Φτάνει η υπόθεση στα δικαστήρια, και η "ανεξάρτητη" και "άμεμπτη" δικαιοσύνη αποφαίνεται:  Προσωρινή διαταγή να μην επιτρέπεται να πατήσουν το πόδι τους 50 μέτρα από τα καταστήματα του.  
Ένοχοι, λοιπόν, οι εργαζόμενοι γιατί μίλησαν, κινητοποιήθηκαν και σήκωσαν το ανάστημά τους. "Μάγκας" το αφεντικό, δίκαιη μοιρασιά..

Αν κάτι πρέπει όμως να μας εκπλήσσει δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κουράγιο των εργαζόμενων που συνεχίζουν τον αγώνα. Χτες βράδυ, γωνία Βενιζέλου με Εγνατία, 50 μέτρα από το κατάστημα "Χατζής" στη Βενιζέλου, οι εργαζόμενοι με το πείσμα και την αποφασιστικότητα τους. Μπροστά στο κατάστημα οι δεκάδες αλληλέγγυοι της επιτροπής αγώνα. 

Καμιά δικαστική εντολή, δεν θα μας κάνει να αφήσουμε τους συναδέλφους μας μόνους. Σήμερα στις 18.00 στο κατάστημα της Σοφούλη.

avanti_maestro

Διαβάστε περισσότερα: chatzisrevolt.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.