Με ιδιαίτερο θράσος ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα αντανακλαστικά της ανθρωπότητας απέναντι στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση που σχεδιάζουν κατά του Ιρανικού λαού με πρόσχημα τη φημολογούμενη επιχείρηση του καθεστώτος των Αγιατολάχ να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, παρουσιάζονται πότε ως καλός» και άλλοτε ως κακός μπάτσος», εναλλάσσοντας ρόλους. Πότε ο Ομπάμα εμφανίζεται να συγκρατεί τον Νετανιάχου, πότε βγαίνει μπροστά η Ε.Ε. με απειλές και εμπάργκο. Τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που ενέχουν λεκτική βία, μορφή και αυτή του πολέμου που διεξάγουν ήδη μυστικές υπηρεσίες και ειδικές δυνάμεις, προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τον όλεθρο που είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν και τα διαδέχονται οι επιδείξεις των στόλων και των οπλικών συστημάτων. Ενδεικτική είναι η δημόσια τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα στην τηλεοπτική εκπομπή «60 Minutes» που ενίσχυσε την αίσθηση της ειλημμένης απόφασης για επίθεση: «το Ιράν θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο μέσα σε διάστημα 12 μηνών».
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την κάθετη εναντίωση της αμερικανικής κυβέρνησης σε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς και είναι επίσης κόκκινη γραμμή για τους Ισραηλινούς, συνεπώς εδώ μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο». Ο Λίον Πανέτα είπε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν οποιοδήποτε βήμα κριθεί αναγκαίο για να σταματήσουν το Ιράν, αν λάβουν πληροφορίες ότι η Τεχεράνη προχωρεί στην ανάπτυξη πυρηνικού όπλου. Όταν ρωτήθηκε αν στα βήματα αυτά περιλαμβάνονται και στρατιωτικές επιλογές απάντησε: «καμιά επιλογή δεν έχει απομακρυνθεί από το τραπέζι»!
Οι ΗΠΑ, που εμφανίζονται πιο συγκρατημένες σε σύγκριση με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, είναι αυτές που θέλουν να κρατήσουν τα ηνία της επίθεσης, να στείλουν μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες ότι παραμένουν η δύναμη που μπορεί να επιβάλλει πλανητικά την επιθυμία των καπιταλιστών της και να εφαρμόσουν την ιμπεριαλιστική τους πολιτική. Οι κινήσεις τους απέναντι στο Ιράν είναι μεθοδικές, συχνά μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι όμως αυτές που απαιτούνται είτε για να υποκύψει στον εκβιασμό το ιρανικό καθεστώς, είτε να δεχτεί αποφασιστικό καταστροφικό πλήγμα, όταν το αποφασίσουν.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόθεσή τους να δημιουργήσουν μία πλωτή βάση για δυνάμεις Navy Seals στον Περσικό Κόλπο! Ουσιαστικά, το ρόλο της πλωτής βάσης θα "παίξει" ένα ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ το USS Ponce το οποίο μετά από τις επιχειρήσεις στη Λιβύη προοριζόταν για παροπλισμό. Αντί να γίνει αυτό υπάρχει σχέδιο να στείλουν το πλοίο στον Περσικό Κόλπο και να αποτελεί αυτό "ορμητήριο" των ανδρών των ομάδων Seals.
Οι Seals μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν τα ταχύπλοα σκάφη του Ιράν αλλά και για να εξουδετερώσουν νάρκες που πιθανόν το Ιράν θα ρίξει στα Στενά του Ορμούζ. Φυσικά οι ειδικές αυτές δυνάμεις των ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθούν και στο εσωτερικό του Ιράν, για την καταστροφή πυρηνικών εγκαταστάσεων και άλλων κρίσιμων θέσεων.
Επίσης, ο αμερικανικός στρατός προχωρά σε γοργές προετοιμασίες γιατί θεωρεί οποιαδήποτε καθυστέρηση παρουσιαστεί θα αποτελέσει «κίνδυνο εθνικής ασφάλειας». Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Πεντάγωνο ανέφερε στο Κογκρέσο ότι θα χρηματοδοτήσει με επιπλέον ποσά τις πολεμικές βιομηχανίες για να βελτιώσουν την νέα βόμβα καταστροφής υπόγειων εγκαταστάσεων, η οποία έχει 10πλάσια εκρηκτική ισχύ, από τον προκάτοχό της στο οπλικό σύστημα. Η καθοδηγούμενη με ακρίβεια βόμβα, 30.000 λιβρών, που ονομάζεται Massive Ordnance Penetrator (MOP) είναι σχεδιασμένη για να καταστρέφει δυνητικούς στόχους όπως πυρηνικές εγκαταστάσεις και καταφύγια σε μεγάλο βάθος, πολύ πέραν των δυνατοτήτων των σημερινών οπλικών συστημάτων. Η περαιτέρω χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος προήλθε μετά από τεστ που απέδειξαν ότι η βόμβα δεν προκαλεί τα αναμενόμενα καταστροφικά αποτελέσματα. Αδυνατεί να πλήξει αποτελεσματικά την περιοχή εμπλουτισμού Φόρντομ κοντά στην Κομ. Το Φόρντομ έχει θαφτεί βαθιά μαζί με τα βουνά του, 260 μέτρα κάτω από πέτρες και χώμα! Η ενίσχυση της βόμβας αυτής θεωρείται ζήτημα κατεπείγοντος για το Πεντάγωνο.
Παράλληλα, στρατιωτικοί αναλυτές καταγράφουν μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στα δύο νησιά Socotra και Masirah, συγκρίσιμη με την αντίστοιχη αμερικανική κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων πριν τη βάρβαρη επίθεση στο Ιράκ, το 2003. Το νησί Socotra βρίσκεται στο ομώνυμο αρχιπέλαγος του Socotra και είναι τα μεγαλύτερο νησιά του συμπλέγματος που αποτελείται από 4 νησιά. Βρίσκεται περί τα 240 χλμ. από το Κέρας της Αφρικής και 380 χλμ. νότια από την Αραβική Χερσόνησο. Το δεύτερο νησί Masirah βρίσκεται 95 χλμ. από την ανατολική ακτή του Ομάν. Στα δύο αυτά νησιά, οι ΗΠΑ διατηρούν βάσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί ως σημεία συγκέντρωσης στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ το 2003. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρατηρείται έντονη κινητικότητα αερομεταφορών με αεροσκάφη να προσγειώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, μεταφέροντας στρατεύματα από τη μεγάλη βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στον Ειρηνικό αυτή της Diego Garcia κάπου 3000 χλμ. πιο μακριά. Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν πως στα δύο αυτά νησιά, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν συγκεντρωθεί περί τους 50.000 άνδρες, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους ήδη 50.000 που υπάρχουν ήδη στην περιοχή, θα ανεβάσουν τις συνολικές αμερικανικές δυνάμεις στους 100.000 αριθμός ο οποίος υπήρχε και κατά την εισβολή στο Ιράκ.
Οι κινήσεις αυτές των αμερικανικών στρατευμάτων συνοδεύτηκαν με την επείγουσα μεταφορά στρατιωτικών τους δυνάμεων στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν, με τις χώρες του Περσικού Κόλπου να υπερεξοπλίζονται σε αντιπυραυλικά συστήματα, έξυπνες βόμβες και πολεμικά αεροσκάφη. Τουλάχιστον 15.000 άνδρες αναπτύχθηκαν πρόσφατα στο Κουβέιτ σε μια κίνηση του αμερικανικού Πενταγώνου που καταδεικνύει ότι αναμένει σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων, ένα ολομέτωπο αγώνα με το Ιράν που έχει απειλήσει ότι θα εισβάλει στις γειτονικές χώρες, ενώ θα κινητοποιήσει και την ομόθρησκη θρησκευτική κοινότητα σε Ιράκ και Σαουδική Αραβία.
Όμως δημοσιεύματα περιγράφουν μια γενικότερη αμερικανική κινητοποίηση, που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο επανασχεδιασμό της δράσης του αμερικανικού στρατού. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε διατυπώσει το ενδιαφέρον της χώρας του για τον Ειρηνικό, περιοχή που θεωρείται το σύγχρονο βαρόμετρο των γεωπολιτικών εξελίξεων. Επίσημοι από τις Φιλιππίνες βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία εξετάζοντας το θέμα της αύξησης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Washington Post ο λόγος της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας -οι ΗΠΑ διατηρούν μια μεγάλη βάση στις Φιλιππίνες, τη Subic Bay Naval Base- φαινομενικά προορίζεται ως αντιστάθμισμα της αντίστοιχης παρουσίας της Κίνας, κανείς όμως δεν αποκλείει το γεγονός της συμμετοχής και αυτών των δυνάμεων, όταν αναπτυχθούν στις Φιλιππίνες, στο θέατρο των επιχειρήσεων στο Ιράν. Άλλωστε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln πριν αφιχθεί στον Κόλπο βρισκόταν στην Ταϋλάνδη ενταγμένο στον Στόλο του Ειρηνικού. Σε ότι αφορά τις ναυτικές προετοιμασίες ΗΠΑ και Γαλλία διατηρούν τέσσερα αεροπλανοφόρα την περίοδο αυτή στον Κόλπο τα USS Abraham Lincoln, USS Carl Vinson, USS Enterprise και το Charles de Gaulle. Επίσης, αναφέρθηκε ότι οι πολεμικές ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ επαναπροσδιορίστηκαν για τον Οκτώβριο του 2012, ενώ αρχικά είχαν οριστεί την άνοιξη.
ΑΧΤΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Υπάρχει όμως μια αχτίδα ελπίδας. Και αυτή είναι το αναπτυσσόμενο αντιπολεμικό κίνημα, πρώτα απ΄ όλα στην ίδια την Αμερική. Η λαϊκή αντίσταση των αμερικανών αγωνιστών κατά της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Όπως ανακοινώθηκε, οργανώνεται με γοργούς ρυθμούς ένα πλατύ μέτωπο αντιπολεμικών-αντιμπεριαλιστικών οργανώσεων και κινημάτων κατά της κατοχής σε ξένες χώρες.Μάλιστα, μεγάλο βάρος πέφτει στην οργάνωση αντιπολεμικών διαδηλώσεων στις 4 Φεβρουαρίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Για να αντισταθούν στην πορεία πολέμου με το Ιράν. Απαιτούν: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
Ξεκαθαρίζουν: Δε Δίνουμε την συγκατάθεση μας στον πόλεμο κατά του Ιράν. Για μια ισχυρή εργατική-ταξική εναντίωση στην επέκταση του μιλιταρισμού των ΗΠΑ. Η μόνη σίγουρη ελπίδα αποτροπής του πολέμου για τις ΗΠΑ, θα είναι η εργατική τάξη να διαδηλώσει την αντίθεση της στον ιμπεριαλισμό, καταλαμβάνοντας τους δρόμους. Τελικά τέτοια αντίσταση προσφέρει τη μοναδική πραγματική ελπίδα για μια ειρηνική λύση στην παρούσα κρίση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.