Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Το επίδομα γάμου κόβεται στις 15/5, λέει η ΓΣΕΕ όλο σιγουριά !!


Από το εργασιακό δελτίο, η φωτογραφία δική μας.

Οι απίθανοι, αυτά τα κοπρόσκυλα της ΓΣΕΕ και μάλιστα με νωπή εντολή μετά το πρόσφατο συνέδριο, έρχονται να διορθώσουν την είδηση που παίζεται εδώ και μιά βδομάδα από τα ΜΜΕ για το κόψιμο του επιδόματος γάμου.


Η ΓΣΕΕ μετά την είδηση που αναμεταδόθηκε σχετικά με την υποτιθέμενη λήξη στις 31/3/2013 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διευκρινίζει με εγκύκλιο της Νομικής της Υπηρεσίας ότι η ΕΓΣΣΕ, που έληξε αναγκαστικά στις 14/2/2013, σύμφωνα με την ΠΥΣ 6/2012, διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της και κατά συνέπεια το προβλεπόμενο από αυτήν επίδομα γάμου καθώς και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι ισχύουν τουλάχιστον έως τις 15/5/2013.
Προειδοποιούμε τους εργοδότες να μην αποτολμήσουν την περικοπή του επιδόματος γάμου και την περαιτέρω μείωση μέσω του επιδόματος γάμου των αποδοχών των εργαζόμενων γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.
Ταυτόχρονα η Συνομοσπονδία κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πιέζει στην κατεύθυνση υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ η οποία θα προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής του επιδόματος γάμου και της εκπλήρωσης του συνόλου των ειδικών κανονιστικών όρων και μετά τη λήξη της τρίμηνης παράτασης.
Είναι αυτονόητο ότι η Συνομοσπονδία συνεχίζει και τον δικαστικό αγώνα για την ακύρωση της ΠΥΣ 6/2012. Ήδη, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ προσβάλλοντας τον προφανή αντισυνταγματικό της χαρακτήρα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δηλαδή, αν κανένας εργοδότης το κόψει τώρα θα “πυροδοτήσει  ανεξέλεγκτες αντιδράσεις”, απορούμε ποιές άραγε?

Θα κηρύξει η ΓΣΕΕ καμιά απεργία-ντουφεκιά για επίδομα γάμου που κόβεται 1,5 μήνα νωρίτερα????

Θα κάνει καμιά άλλη διαμαρτυρία???

Δηλαδή,  δεν έκανε τίποτα για όλο το μισθό που μειώθηκε δραματικά και έχει ευθύνη, αλλά θα αντιδράσει για το 10%, που αντιστοιχεί στο επίδομα?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.