Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Για την ΕΣΗΕΑ, το Πειθαρχικό της και τον Κούλογλου


Η δίχρωμη αφίσα μας που άρεσε τόσο στον ΣΚουλογλου 
ώστε κοστολόγησε την αξία της σε χιλιάδες ευρώ

Για την ΕΣΗΕΑ και το Πειθαρχικό της

Μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, «ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου κρίθηκε ελεγκτέος για αντισυναδελφική συμπεριφορά». Και η «ποινή» αυτού, «επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας».

Αναρωτιόμαστε τι σόι «ποινή» είν’ αυτή για το αφεντικό ΣΚούλογλου: δημοσιοποιεί δεξιά κι αριστερά σε χώρους εργασίας τα ονόματα δύο συναδέλφων δίνοντας επιπλέον βήμα στον ΣΚούλογλου να συνεχίσει την κατασυκοφάντησή τους, μέσω της απολογίας του, επειδή έπραξαν το αυτονόητο και αντέδρασαν στην απόλυσή τους. Σημειωτέον ότι στην εν λόγω απόφαση υποτίθεται ότι λήφθηκε υπόψη από το Πειθαρχικό η προσφιλής πρακτική του ΣΚούλογλου να αναρτά κείμενα στο διαδίκτυο κατηγορώντας τις δύο εργαζόμενες για ανεπάρκεια στη δουλειά τους.

Για να μην μπερδευόμαστε: άλλο είναι ο εγκαλούμενος ως «συνάδελφος» και άλλο ο εγκαλούμενος ως αφεντικό Στέλιος Κούλογλου. Εν προκειμένω, ο Κούλογλου εγκαλείται ως αφεντικό, επειδή προχώρησε σε δύο αδικαιολόγητες απολύσεις (1,2). Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους η ΕΣΗΕΑ τα μητρώα της από τους διάφορους επιχειρηματίες-«συναδέλφους»: αν μη τι άλλο προβλέπεται στο καταστατικό της η διαγραφή τέτοιων «συναδέλφων» με επιχειρηματικές βλέψεις. Την ίδια στιγμή που όλοι αυτοί τυγχάνουν των εναπομείναντων σχετικών προνομίων, εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι μένουν εκτός Ένωσης εξαιτίας των αυστηρών προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί κανείς για να γίνει μέλος της.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: οι εργαζόμενοι στα sites είναι δημοσιογράφοι και όχι πλέμπα, για να τους θεωρεί η ΕΣΗΕΑ συναδέλφους όποτε γουστάρει και να αβαντάρει αφεντικά σαν τον Κούλογλου, που πετάνε ξεροκόμματα αντί μισθού, ή να τους δίνει και δίκιο όταν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές κάποιων εργαζομένων στο ΙΚΑ (γιατί οι υπόλοιποι είναι με «μπλοκάκι»). Ας ενημερώσουμε λοιπόν και την ΕΣΗΕΑ και τον Κούλογλου ότι, σύμφωνα και με πρόσφατη δικαστική απόφαση, οι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο δικαιούνται σύμβαση συντακτών.

Για το αφεντικό Κούλογλου

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο ΣΚούλογλου υπήρξε ιδιαίτερα εκδικητικός γι’ ακόμη μια φόρα, επαναλαμβάνοντας πόσο ανεπαρκώς έκαναν τη δουλειά τους οι δύο απολυμένες εργαζόμενες και πόσο καλό μαγαζί είναι το tvxs, προσπαθώντας μάταια να δικαιολογήσει τις επιλογές του. Θα μπορούσε απλώς, όπως και άλλα αφεντικά σαν του λόγου του, να χρησιμοποιήσει τη χασούρα του σαν πρόσχημα για τις περικοπές που πραγματοποίησε. Αλλά όχι, ξεχάσαμε: ο Στέλιος είναι «αριστερό» αφεντικό και δεν μπορεί να κουβαλά τη ρετσινιά του κακού εργοδότη, παρόλο που μπορεί να λέει απευθυνόμενος αλαζονικά στο ΠΠΣ: «Για να δημιουργήσω το Τvxs, έχω μέχρι σήμερα δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρις ότου το Πειθαρχικό Συμβούλιο αγοράσει μετοχές και γίνουμε συνέταιροι, είμαι υπεύθυνος για την επιλογή του προσωπικού του…».

Δεν παραλείπει επιπλέον να αναφερθεί στις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν την απόλυση της μίας εκ των δύο εργαζόμενων. Η προσέγγισή του αυτή τη φορά ξεπερνά τις μέχρι τώρα ανήθικες, συκοφαντικές, γελοίες και σεξιστικές τοποθετήσεις του και φτάνει στη συνωμοσιολογία: «Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Την Δευτέρα 29 Αυγούστου, μια ομάδα είκοσι ατόμων, εισέβαλε στα γραφεία του Τvxs, απαιτώντας την “επαναπρόσληψη” της… Για την επόμενη εβδομάδα, κάλεσαν για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Τvxs και προχώρησαν σε μια εκτεταμένη αφισοκόλληση σε όλη την Αθήνα. Οι αφίσες είχαν την φωτογραφία μου (επισυνάπτεται αντίγραφο) και κατήγγειλαν “το κάτεργο” του Τvxs. Ο αριθμός τους ήταν αρκετές χιλιάδες, ήταν τυπωμένες σε πολυτελές χαρτί και η όλη επιχείρηση, που κόστισε χιλιάδες ευρώ, δημιουργεί σοβαρές υποψίες ότι υποκινείται από ανταγωνιστικά συμφέροντα στο χώρο των ιντερνετικών ΜΜΕ. Το βέβαιο είναι ότι τέτοια συκοφαντική, τρομοκρατική εκστρατεία εναντίον ενός προσώπου δεν είχε ιστορικό προηγούμενο…»

Προφανώς έννοιες όπως εργατική συλλογικότητα, εργατικός αγώνας, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια δε σημαίνουν τίποτα για τον ΣΚούλογλου, εκτός κι αν πρόκειται για κάποια ανάρτηση στο «φιλεργατικό» tvxs προς ενίσχυση του «αριστερού» προφίλ του ιδιοκτήτη και της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας του. Και για να μην υπάρχουν επιπλέον παρανοήσεις: χίλιες αφίσες κοστίζουν περίπου 200 ευρώ και όχι αρκετές χιλιάδες. Όσο για τους εχθρούς που ψάχνει άσκοπα στα ανταγωνιστικά ιντερνετικά ΜΜΕ (τα οποία άλλωστε έχουμε καταγγείλει πρόσφατα για παρόμοιες συνθήκες σκλαβιάς), ας γνωρίζει και αυτός και οι όμοιοι του ότι ο εχθρός τους είναι η ταξική εργατική μας συνείδηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.