Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Συλλογή υπογραφών για Villa Amalias



Παραθέτουμε κείμενο για συλλογή υπογραφών που λάβαμε στο mail μας. Οι υπογραφές εδώ

Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Βίλα Αμαλίας - Να Αντισταθούμε στον Κοινωνικό Κανιβαλισμό

Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτή την διακήρυξη αλληλεγγύης στην Κατάληψη Βίλα Αμαλίας είμαστε γνώστες της σκληρής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το ελληνικό κράτος ενάντια στους ελεύθερους χώρους και κάθε άλλη έκφραση κοινωνικής/πολιτικής αντίστασης.

Η Βίλα Αμαλίας αποτελεί μία από τις παλαιότερες και ιστορικότερες καταλήψεις στην Αθήνα/Ελλάδα, γνωστή για την πολυεπίπεδη παρουσία της στους κόλπους του ριζοσπαστικού κινήματος, έναν χώρο δημιουργικών ζυμώσεων, αντιεμπορευματικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και σημείο αναφοράς για την οικοδόμηση σχέσεων βασισμένων στην ισότητα, την αλληλεγγύη και την αντιεξουσία.

Δεν αποτελεί σύμπτωση το ότι το ελληνικό κράτος διάλεξε αυτήν την περίοδο της έντονης λιτότητας, των πολιτικών σκανδάλων, του γενικευμένου φόβου και της ανασφάλειας για να επιτεθεί σε εκείνα τα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ο οποίος εντείνεται από τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα και εκφράζεται από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η Βίλα Αμαλίας στέκεται εδώ και 23 χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη από ημεδαπούς και μετανάστες, προωθώντας τις αξίες της αδελφοσύνης και του σεβασμού, λειτουργώντας την ίδια στιγμή ως συμπαγές ανάχωμα στις δολοφονικές πρακτικές των νεοναζιστικών γραναζιών του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού.

Την Πέμπτη, 20/12/2012, η αστυνομία εισέβαλε στον κατειλημμένο χώρο της Βίλας Αμαλίας, συνέλαβε 8 άτομα και σφράγισε τις δύο εισόδους του κτιρίου. H κατάληψη παρέμεινε εκκενωμένη και φυλασσόμενη από τα ΜΑΤ που συνεχώς και κατ' ιδίαν βούληση εισέρχονταν στο χώρο, με την πολιτική κάλυψη και συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, ακυρώνοντας στην πράξη ακόμα και τους νόμους της αστικής δημοκρατίας. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ αναπαρήγαγε ψευδείς πληροφορίες, όντας πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη ρητορική της κυβέρνησης.

Απαιτούμε και στηρίζουμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων καθώς και την αποχώρηση της αστυνομίας από τον ελεύθερο χώρο της Κατάληψης Βίλα Αμαλίας. Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλευρό όλων όσων επιλέγουν να μην γονατίζουν προ της καταστροφικής επέλασης των αντιδραστικών/φασιστικών δυνάμεων που στηρίζουν την πολιτική του ΔΝΤ και των συμμάχων της στην Ελλάδα, αλλά να μεταστοιχειώνουν τις επιθυμίες τους σε έναν παραδειγματικό και αποφασιστικό τρόπο ζωής.
 
Σημείωση: Παραθέτουμε σχόλιο από το ιστολογιο http://kokkinostupos.blogspot.gr .



Σχόλιο Κόκκινου Τύπου: Την ανακατάληψη της Villa Amalias και την συμβολική κατάληψη των γραφείων του "αριστερού" μαϊντανού της συγκυβέρνησης, διαδέχτηκαν η άγρια κρατική καταστολή, οι συλλήψεις και οι ανακοινώσεις της επίσημης αριστεράς που για ακόμη μια φορά, δίνει διαπιστευτήρια αστικής νομιμοφροσύνης.

Τόσο η ανακοίνωση του ΚΚΕ που παραθέσαμε νωρίτερα, όσο και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τουλάχιστον προκλητικές. Απέναντι στην πλήρη ετοιμότητα που επέδειξε το αστικό κράτος, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταγγέλουν την κρατική καταστολή, αντί να επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους (μέσω ανακοινώσεων, έστω) κρατούν ίσες αποστάσεις, προσθέτοντας άλλη μια μαύρη σελίδα στην πολυετή ιστορία τους.

Το γεγονός ότι οι 2 σημερινές πρωτοβουλίες λήφθησαν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με τον οποίο και εμείς έχουμε στρατηγικές διαφωνίες αντιλαμβανόμενοι την ανεπάρκειά του και τα αντικειμενικά του όρια, το γεγονός ότι θα επιθυμούσαμε την ταυτόχρονη παρουσία του οργανωμένου ταξικού εργατικού κινήματος, δε δικαιολογεί τις οικτρές ανακοινώσεις της καθεστωτικής αριστεράς. Τη μέρα μάλιστα, που συμπληρώνονται 22 χρόνια από τότε που οι τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ κλήθηκαν να επανακαταλάβουν τα σχολεία, γεγονός που είχε σαν συνέπεια τη δολοφονία του κομμουνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Απέναντι στις ναζιστικές εμπνεύσεις του Δένδια, η καθεστωτική αριστερά στέκεται και χειροκροτεί. Αίσχος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.