Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση. Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΙΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες μέρες ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για το εργατικό κίνημα είναι σε εξέλιξη: Η μαζική απόλυση 500 εργαζομένων στο δημόσιο με μια δικαστική απόφαση. Για πρώτη φορά ένα δικαστήριο στέλνει στην ανεργία 500 εργαζόμενους ερμηνεύοντας σαν αντισυνταγματική και άδικη την πρόσληψή τους. Τοποθετώντας με τον τρόπο αυτό ένα ζήτημα εξόχως πολιτικό στο πλαίσιο της δικονομίας φάνηκε πως η δικαιοσύνη αφού δεν μπορεί να δει την εξόφθαλμη αδικία της ανεργίας 1.500.000 πολιτών στην Ελλάδα, την μαζική εξαθλίωση των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρήκε αντισυνταγματική την απασχόληση των 500 συναδέλφων μας.

Γιατί το ζήτημα είναι πολιτικό;

Καταρχήν κάθε απόλυση εργαζόμενου, ειδικά οι απολύσεις τέτοιας κλίμακας, αντιστρατεύεται το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία αντιστρατεύονται ουσιαστικά το δικαίωμα στην ίδια ζωή.

Η περιπέτεια όμως των 500 συναδέλφων αναδεικνύει το θέμα σαν ζήτημα που σχετίζεται με την οικονομική κρίση και την χρεοκοπία της χώρας και την πολιτική διαχείρισή της. Αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και τον σκανδαλώδη τρόπο που ξεπουλήθηκε η Αγροτική Τράπεζα. Η επιτυχία των 500 συναδέλφων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (Κ9) που έκανε η Αγροτική Τράπεζα θα έπρεπε φυσιολογικά να λήξει το ζήτημα εκεί. Δυστυχώς τα σκάνδαλα που λέγονται ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών δεν αφορούν μόνο το ευτελές συνήθως τίμημα. Παράλληλα με αυτό γίνονται εκτεταμένες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (ΟΤΕ) ή απολύσεις. Στην περίπτωση της Αγροτικής το πρώτο συνέβη με την κατάργηση όσων κατακτήσεων υπήρχαν για τους εργαζόμενους της Αγροτικής και βέβαια με την απαγόρευση των προσλήψεων ώστε να πουληθεί με όσο το δυνατόν ελαχιστοποιημένο το εργατικό κόστος. Για την δικαιοσύνη όμως που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ανεργία όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οι καραμπινάτες παρανομίες τα σκάνδαλα των ιδιωτικοποιήσεων ο εξευτελισμός των πολιτών με την οικονομική και ηθική εξαθλίωση είναι συμβατά με το σύνταγμα. Αντισυνταγματικό είναι να εργάζεσαι. Αντισυνταγματικό είναι να προσλαμβάνεσαι αφού έδωσες εξετάσεις και πέτυχες!

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριτές! οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!

Τι φταίει λοιπόν που κάποιο άλλοι συνάδελφοι επίσης του διαγωνισμού Κ8 έμειναν ανεργοι; Φταίει ο «συνταγματικός» νόμος 3833/10, το πρώτο μνημόνιο που ανέστειλε τις προσλήψεις και καθιέρωσε την αναλογία 1 προς 5 για να την εφαρμόσει σαν 1 προς 10 άτυπα και να οδηγήσει ανθρώπους σε απόγνωση στα δικαστήρια και το δημόσιο συνολικά σε κατάρρευση. Πίσω λοιπόν από την άλλη αδικία που συνέβη στους ανθρώπους που πέτυχαν στον άλλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (Κ8) βρίσκεται όχι κάποιο νομικό θέμα αλλά το μεγάλο θέμα της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού και της χρεοκοπίας που διαχειρίζονται οι πολιτικοί υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων. Οι κυβερνήσεις της χρεοκοπίας δηλαδή.

Για αυτό η Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καλεί όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν αυτήν την μαζική απόλυση εργαζόμενων. Επίσης καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω. Να μην ακούσουν τις σειρήνες του καθεστωτικού συνδικαλισμού και υποστείλουν τον αγώνα τους αν δεν δικαιωθούν οριστικά.

Ας το καταλάβουν όλοι (Κυβέρνηση και συνδικαλιστές) μια και καλή. Είτε με δικαστικές αποφάσεις ταρτούφων δικαστών είτε χωρίς για τους εργαζόμενους οι απολύσεις είναι παράνομες! Νόμιμες είναι μόνο οι ανάγκες των εργαζόμενων. Παράνομοι είναι αυτοί που λήστεψαν το λαό για να πληρώσουν τους τοκογλύφους και αποψίλωσαν τους εργαζόμενους από στοιχειώδη δικαιώματα.

- Να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση. Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΙΚΑ.

- Να προσληφθούν άμεσα και να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία τους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού Κ8.

- Να καταργηθούν οι περιορισμοί στις προσλήψεις. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι αντιδραστικές «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

- Αγώνας για διέξοδο από την καταστροφή. Αγώνας για εργατική εξουσία


Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Αθήνας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.