Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ MAT-NAZI ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Η Τουρκία του Ερντογάν επιχειρεί να πιάσει τα ευρωπαϊκά στάνταρ σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να ανοίξει ο δρόμος εισόδου της στην Ε.Ε. Και πραγματικά αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού όπως σε όλα τα ανεπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη, όποιος διαφοροποιείται από την επίσημη αστική-κρατική γραμμή δυσφημείται-απολύεται-φυλακίζεται. Βλέπεις, η καπιταλιστική κρίση δεν αποτελεί μόνο αφορμή για την εξολόθρευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών παροχών, αλλά παρακινεί το αστικό σύστημα εξουσίας που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει εχθρικά τις λαϊκές ελευθερίες και την έννοια της αμφισβήτησης, να τις εξαφανίσει.

Εξάλλου, είτε με κυβέρνηση πολιτικού Ισλάμ, είτε με εξουσία του κεμαλικού κατεστημένου, στην Τουρκία οι φωνές που υπερασπίζονται την βάναυσα καταπιεζόμενη κουρδική μειονότητα και το Αρμενικό ζήτημα, θεωρούνται εχθρικές. Και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου… 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Λειλά Ζανά, βουλευτής σύμβολο για τους Κούρδους της Τουρκίας, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη. Το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ την καταδίκασε «για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως χαρακτηρίζει η τουρκική κυβέρνηση, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., το ΠΚΚ. Το επιπλέον εξωφρενικό της καταδίκης της είναι ότι η Λειλά Ζανά έχει βουλευτική ασυλία, όμως οι δικαστές το αγνόησαν. Για να ξεπεράσουν αυτή την λεπτομέρεια, οι δικαστές, με την ετυμηγορία τους ανά χείρας, ενδέχεται να ζητήσουν την άρση της ασυλίας της. Θυμίζουμε ότι το 1991, η Λειλά Ζανά είχε ορκιστεί στο κοινοβούλιο στην κουρδική γλώσσα, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις. Φυλακίστηκε το 1994 και παρέμεινε έγκλειστη για 10 χρόνια! 

Χαρακτηριστικά όμως επίσης, τα όσα υπέστει η Αϊσέ Χουρ μια από τις πιο τίμιες φωνές στις εφημερίδες της Τουρκίας, της οποίας συχνά κείμενα βρίσκονται δημοσιευμένα-μεταφρασμένα σταTourkikanea.gr. Ερευνήτρια, συγγραφέας και ιστορικός πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την εφημερίδα Ταράφ όπου είχε την στήλη Τετράδια Ιστορίας. Δείτε λοιπόν πως ανακοίνωσε η ίδια την αποχώρηση από την εφημερίδα Ταράφ. Απλά να σημειώσουμε πως κατά το τελευταίο άρθρο που δημοσίευσε στις 22-4-2012 έγραφε ξεκάθαρα για γενοκτονία σε βάρος των Αρμενίων. Πιθανολογούμε λοιπόν πως μάλλον αυτό ¨ξεχείλισε το ποτήρι¨….

Κείμενο του ιστολόγιου 22-5-2012. 
Ανακοίνωση προς τους αναγνώστες

Αγαπητοί αναγνώστες των ¨Τετράδιων Ιστορίας¨ θα προσέξατε πως επί τρεις εβδομάδες δεν έγραψα. Καταρχήν ο λόγος της απουσίας μου έγινε διότι είχα ανάγκη από ελεύθερο χρόνο για να ετοιμάσω το δεύτερο βιβλίο της σειράς ¨Η Άλλη Ιστορία¨. Εντέλει στις δύο πρώτες εβδομάδες, έκανα μια σειρά από εργασίες όπως επανεξέταση παλιών μου άρθρων, έγραψα καινούρια και ένωσα κάποια άλλα που είχα γράψει. Εάν δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο εμπόδιο το βιβλίο μου ¨Η Άλλη Ιστορία-2¨ (εκδόσεις Yayıncılık) που θα περιλαμβάνει άρθρα μου για την ιστορική περίοδο από την συνθήκη του Μούδρου του 1918 μέχρι την δίκη για την απόπειρα δολοφονίας το 1926 στην Σμύρνη, θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στα τέλη Μαΐου. Ευχαριστώ την διοίκηση της εφημερίδας Ταράφ που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία.

Αλλά μέσα σε αυτή την περίοδο υπήρξαν κάποιες εξελίξεις που επέβαλαν την επανεξέταση της σχέσης μου με την εφημερίδα Ταράφ. Με την άδεια σας δεν θα ανακοινώσω περί τίνος επρόκειτο. Στο τέλος η έλλειψη επικοινωνίας μας έφτασε σε τέτοιο σημείο, που έστω και δύσκολα αποφάσισα να αποχωρήσω από την εφημερίδα Ταράφ.

Σας στέλνω την μεγάλη μου αγάπη και τον σεβασμό και εύχομαι να είστε καλά. Εφ. Ταράφ 20-5-2012  

Αϊσέ Χουρ

Απέναντι όμως σε αυτή την σκοταδιστική και αυταρχική Τουρκία στέκει η Ελλάδα, το λίκνο της Δημοκρατίας… 


Είναι η χώρα που αντιμετωπίζει ως σκουπίδια τους ανθρώπους καθαρίζοντας τις πόλεις από τους μετανάστες με πογκρόμ φασιστών και αστυνομικών, αλλά που πολεμά σε 15 χώρες συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ που προκαλούν ποτάμια προσφυγιάς και εξαθλίωσης. Που έχει 1,5 εκατομμύρια άνεργους, που απολύει κάθε δημοσιογράφο που δεν στρατεύεται στην ολοκληρωτικού χαρακτήρα προπαγανδιστική επιχείρηση τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού μας για να καμφθούν τα αντιμνημονιακά του πιστεύω!


Είναι η χώρα της οποίας ολόκληρο το αστικό σύστημα εξουσίας είναι βουτηγμένο στη μίζα, της διαφθορά και τη διαπλοκή με τον κόσμο του πλούτου. Όπου ο τρόφιμος του Κορυδαλλού Α.Τσοχατζόπουλος απειλεί με αποκαλύψεις όλο το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ διεκδικεί την εξουσία για να μας σώσει, εξαγοράζοντας όμως τους Αποστάτες βουλευτές του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, όπως καταγγέλλει ο Καρατζαφέρης. Είναι η δεύτερη φορά όπου ο μικρός Αντωνάκης κωλοτούμπας κατηγορείται για εξαγορά βουλευτών: την πρώτη φορά με τα λεφτά του «εθνικού προμηθευτή» ανάτρεψε την κυβέρνηση της ΝΔ, του κόμματος που τώρα ηγείται. Αγκαλιά με τη Μπακογιάννη που είχε διαγράψει από τη ΝΔ γιατί ψήφισε το Μνημόνιο, την κόρη του πρώτου Αποστάτη Μητσοτάκη, ανατραπέντα πρωθυπουργού. Και όλοι αυτοί –Σαμαράς, Μπακογιάννη, Κιλτίδης (άλλαξε τέσσερα κόμματα σε δύο χρόνια)-Βορίδης (ο γνωστός με το τσεκούρι), ο Γεωργιάδης (υβριστής του Σαμαρά), ο Ανατολάκης, ο Βελόπουλος-συστρατεύονται με Βενιζέλο και ΔΗΜΑΡ, για να διαφυλάξουν το Μνημόνιο! 


Είναι η χώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, πάλαι ποτέ διορισμένος υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ηγείται της αυταρχικής κρατικής σταυροφορίας απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, ενώ οι μισοί άνδρες των ΜΑΤ ψηφίζουν τους δολοφόνους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και από κοινού τραμπουκίζουν κατά των εργατικών κινητοποιήσεων, εισβάλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ξεφτιλίζοντας την έννοια του ασύλου και ανοίγοντας κεφάλια φοιτητών. Τελευταίο τους κατόρθωμα η επιχείρηση εισβολής στα γραφεία αριστερής οργάνωσης!


Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός σε Ελλάδα και Τουρκία δείχνει τα δόντια του. Μόνη απάντηση η λαϊκή ανυπακοή, η μαζική, μαχητική ανατρεπτική αμφισβήτηση της εργατικής και κοινωνικής κόλασης της βάναυσης ταξικής πολιτικής και των Μνημονίων. 


Ας Ξεσηκωθούμε λοιπόν… 


Ας αφιερώσουμε στους εαυτούς μας το τραγούδι της Νατάσσας Μποφίλιου «Μέρες του Φωτός»

Από κάπου έρχεται μια μακρινή μουσική

Σε ξεσηκώνει… 

Θέλεις να βγεις, ν’ ακολουθήσεις τη μεγάλη πορεία

Νοιώθεις πως γράφεται ιστορία…






ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.