Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η πάπια και το ξύλο...


του β.α.α.λ.

Ωραία, λοιπόν... Ας το δούμε λίγο ψύχραιμα.

Αρχικά. Άλλο ο HIV και άλλο το AIDS. Κάτι θα θυμάστε φαντάζομαι απο τη βιολογία ή τέλος πάντων από μια απίσκεψη σε έναν γιατρό. Ο HIV είναι ιός. Το AIDS είναι νόσος. Επίσημα αυτά τα δύο συνδέονται αλλά υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις καθότι το ένα δεν οδηγεί απαραίτητα στο άλλο. Από τα λίγα που ξέρω δεν οδηγούνται όλοι οι φορείς του HIV σε εκδήλωση της νόσου του AIDS.
Επομένως και είναι πολύ βασικό αυτό: Προσοχή στα νούμερα που ανακοινώνουν. ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ.

Ο Λοβέρδος έχει βγει άπειρες φορές και έχει δηλώσει ότι υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων AIDS (δηλαδή φορείς του HIV που έχουνε νοσήσει απο AIDS) της τάξης του 1000%. Αυτό που δε λέει ο αγαπητός κύριος υπουργός είναι ότι όταν βγήκε και το δήλωσε μίλησε για αύξηση 1000% στους ναρκομανείς... Και έχει μείνει να αναπαράγεται αυτό το νούμερο νέτο σκέτο. Μαζί με αυτό το νούμερο υπάρχει και ένα άλλο που λέει για 580% που το έχει στο τσεπάκι όταν λέει για το 1000% στους ναρκομανείς. Ας πάμε να δούμε λοιπόν κατά πόσο ισχύουν αυτά τα νούμερα. 

Πάμε στην ετήσια έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για το AIDS/HIV στην Ελλάδα και πάμε να δούμε τα κρούσματα του AIDS για το 2011. Είναι στη σελίδα 25. Τι βλέπουμε εκεί; Το νούμερο 67 για το '11. Το νούμερο 81 για το '10 και το νούμερο 75 για το '09. Μπορείτε να δείτε και με τα ίδια σας τα ματάκια τα νούμερα για να δείτε για τι νούμερα μιλάμε... Αλλά είπαμε μίλησε για αύξηση 1000% στους ναρκομανείς έτσι δεν είναι; Πάμε να το δούμε... Πάμε σελίδα 23. Τα νέα κρούσματα του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών είναι ο εξωφρενικός αριθμός των 4. Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Για το 2011 που ο Λοβέρδος μας μιλάει για αύξηση 1000% των κρουσμάτων AIDS σε ναρκομανείς, το ΚΕΕΛΠΝΟ μας λέει ότι αυτοί ήταν 4. Τέσσερις και ολογράφως.

Ο Υπουργός Υγείας ψεύδεται ασυστόλως και λειτουργεί ανεύθυνα θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοσία υγεία. Πουθενά απολύτως δεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του AIDS.

Αλλά έστω ότι τα έχει μπερδέψει ο κύριος Λοβέρδος και δεν ξέρει τι διαφορά μεταξύ του HIV και του AIDS ή τέλος πάντων μπέρδεψε τα δεδομένα... Πάμε λοιπόν να δούμε τις εμφανίσεις του ΗΙV. Εδώ ίσως δούμε λίγο φως... Το νούμερο των οροθετικών ατόμων για το '11 όντως παρουσιάζει μια αύξηση από 527 το '10 σε 820 το '11. Αυτό όμως είναι μια αύξηση στο 57%. Δε βλέπω κάνα 1000% ούτε κάνα 580%. Ας πάμε και στους ναρκομανείς (ή για να είμαστε ακριβείς στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών).Ουάου! Το βρήκαμε. Από 3% που είναι το πόσοι είναι οι ΧΕΝ (Χρήστες εμδοφλέβιων ναρκατωκών) το '10, γίνεται 30% επί του πληθυσμού των οροθετικών ατόμων. Αύξηση 27% (αν αναφερόμαστε στον πληθυσμό των οροθετικών) ή αλλιώς 9 φορές επάνω άρα 900% (αν αναφερόμαστε στο ίδιο νούμερο)... Ουφ! Το βρήκαμε και αυτό. Για να δούμε και σε νούμερο πόσο είναι αυτό... Μάλιστα 241 είναι τα νέα δηλωθέντα οροθετικά άτομα για το 2011 που είναι ΧΕΝ.


Ο Χρυσοχοΐδης και ο Λοβέρδος κατέληξαν να συσχετίσουν τις παράνομα εκδιδόμενες μετανάστριες με την αύξηση των κρουσμάτων του HIV, παρότι α) τα στοιχεία αφορούν μόνο όσους περνούν από εθελοντικό έλεγχο στις μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ (“[η] αύξηση του ΑΙDS που δίνουμε, είναι χωρίς να έχουμε ελέγξει τις εκδιδόμενες γυναίκες αυτές [τις μετανάστριες] που παρανόμως εκδίδονται, αν είναι καλά στην υγεία τους”) και β) οι ρυθμοί αύξησης (άνω του 1000%) που παρουσίασαν είναι ψευδείς, αφού αναφέρονται στην αύξηση κρουσμάτων μιας υποκατηγορίας φορέων, τους τοξικομανείς, όπως το Δεκέμβριο είχε δηλώσει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ [1].

[1] Ο υπερδεκαπλασιασμός των κρουσμάτων, μεταξύ άλλων, οφείλεται σε έλλειψη συρίγγων (πρόσφατα, μετά από 4-5 μήνες μοιράστηκαν) και, ενδεχομένως, στην αυτομόλυνση (!) για τη λήψη του επιδόματος. 


Άρα αγαπητέ πολίτη αυτής της χώρας τα μόνα δύο παραπτώματα του αγαπητού κύριου Λοβέρδου είναι αφενός μία μικρή στρογγυλοποιήση και αφετέρου ένα μικρό μπέρδεμα μεταξύ της νόσου και του ιού.


Γιατί τώρα μπήκαμε στην διαδικασία να τα πούμε όλα αυτά; Ωραία... Πολύ καλά τα νούμερα.


Ας πάρουμε τώρα τον τρόπο σκέψης του αγαπητού μας κύριου υπουργού και ας τον μεταφέορουμε σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες οροθετικών/ασθενών... Τι θα δούμε;


Ας πάμε για παράδειγμα να δούμε το νούμερο των ανδρών φορέων του HIV όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα. 9346 άντρες και εεε...; 2098 γυναίκες;;; Μόνο; Οκ μισό. Ας πάμε στο '11 μόνο. Μάλιστα. 820 άντρες 134 γυναίκες... Μα, αυτές δεν είναι που σπέρνουν τον τρόμο στα μπουρδέλα; Για να δούμε και τις κατηγορίες αναλυτικά; 340 είναι άντρες ομοφυλόφιλοι, 241 είναι οι ΧΕΝ, 150 ειναι ετεροφυλόφιλοι και ένα άλλο 220 ακαθόριστο.


Επίσης συνολικά όλα αυτά τα χρόνια ποιοι είναι εκείνοι που αποτελούν την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα οροθετικών; Κερδίζουν οι πουστηδες με 5500 άτομα σε σύνολο 10000 περίπου!!! 


Ε ναι λοιπόν! Αγαπητέ μου αναγνώστη! Σύμφωνα με την λογική Λοβέρδου οι ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ειναι αυτοί που αποτελούν ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ. Ακόμα περισσότερο αν θέλει να κατηγορήσει μια πληθυσμιακή ομάδα μπορει να κατηγορήσει το αντρικό φύλο μιας και αυτοί είναι που επί 30 χρόνια αποτελούν το 80% των οροθετικών.


Είναι προφανές ότι όλο αυτό δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε έγκυρη, ούτε ψύχραιμη προσέγγιση από έναν (για να αρχίσω τα σοσιαλδημοκρατικά μου) υπουργό υγείας. 


Όντως υπάρχει μια αύξηση των οροθετικών τα τελευταία 5-6 χρόνια και η απάντηση σε αυτό το θέμα σε αυτή την αύξηση του υπουργού υγείας είναι να βγαίνει να το ρίχνει στους πρεζάκηδες; Να αρχίσω τώρα να λέω σαν καλός κοινωνικός επιστήμονας που είμαι τι σοβαρές δράσεις πρέπει να αναλάβει ένα κράτος που "προστατεύει" τη δημόσια υγεία προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του HIV... Να το κάνω γιατί είναι η εξής μία. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. 



Αντιθέτως τι επιλέγει να κάνει η ευνομούμενη πολιτεία μας;


Στιγματίζει φορείς ενός ιού, ανθρώπους που τους μεταδόθηκε μια ασθένεια χωρίς επίδιωξη τους. Οι περισσότερες απο αυτές τις γυναίκες είναι και ναρκομάνεις και κλείνοντας τες στη φυλακή τίθεται σε κίνδυνο μετάδοσης ακόμα περισσότερος κόσμος μιας και η πρόσβαση σε καθαρές σύριγγες μάλλον δεν είναι η ίδια. (Αυτό μπορεί και να μην ισχύει αν οι οροθετικοί κρατούνται κάπου ξεχωριστά). 


Διώκωντας ποινικά τις γυναίκες φορείς του ιού, αναγκάζει τις υπόλοιπες να κρυφτούν και κατα κάποιο τρόπο να παραμείνουν στην παρανομία. Όπου θα συνεχίσουν να κάνουν ότι ακριβώς έκαναν και πριν άρα αυτή η τακτική διαιωνίζει και διογκώνει το πρόβλημα που οι ίδιοι επικαλούνται ότι υπάρχει.


Ρίχνει όλες τις ευθύνες που έχει η ίδια (για ελλιπείς ελέγχους, για έλλειψη ενημέρωσης, για λαδώματα από τα μπουρδέλα να μένουν ανοιχτά, για... για...) σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι τα κατεξοχήν θύματα μιας κατάστασης. Και οι οποίες φυσικά είναι ανίκανες να αντιδράσουν.


Δαιμονοποιεί τη νόσο και δημιουργεί πανικό πράγματα που έχουνε πολύ σοβαρές επιπτώσεις μιας και οδηγούν τους ανθρώπους στο να κρύβονται και να μην αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.


Αυτά τα ωραία. 


Και έτσι λοιπόν, τι πραγματικά κάνει ο κ. Λοβέρδος;

Απλούστατα μαζί με τους μεσίτες και τους εμπόρους του κέντρου, μαζί με την Athens Voice και τον Καμίνη, μαζί με τους μπάτσους και τους γιατρούς, μαζί με τους φασίστες και τους ιδιοκτήτες προωθεί το gentrification του ιστορικού κέντρου των Αθηνών.


Και όταν αύριο, μεθαύριο σε 10-20 χρόνια το κέντρο της Αθήνας θα είναι καθαρό, με ηλεκτροφόρα σύρματα στην Αλεξάνδρας, με το ΕΜΠ σε γυάλα που θα είναι μουσείο της ελληνικής αντικουλτούρας και θα πουλάνε καρτ ποστάλ με το σημείο της δολοφονίας τους Γρηγορόπουλου, η Γ΄ Σεπτεμβρίου δικαιωματικά θα ονομαστεί σε Οδό Ανδρέα Λοβέρδου.


Και θα έχουμε ξεχάσει τα σώματα εκείνα που θα έχουνε αλεστεί για να δουλέψει ακόμα μια φορά αυτή η μηχανή.


Θα έχουμε;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.