Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στις 5-6 Ιουνίου ψηφίζουμε για απεργία διαρκείας!



Η απεργία της 28ης Μαΐου στα ΜΜΕ είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και φυσικά η επίσκεψη της αντιπροσωπίας των απεργών στον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας δεν θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Το εργατικό κίνημα δεν τρέφει αυταπάτες: μία 24ωρη απεργία δεν πρόκειται να «ευαισθητοποιήσει», ούτε τα αφεντικά ούτε την κυβέρνηση -υπηρεσιακή, ενότητας, αριστερή ή άλλη- υπό την εποπτεία της οποίας γκρεμίζουν το σύνολο των εργατικών κεκτημένων.

Την ευκαιρία για το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα μπορεί να δώσει η πρόταση που κατατέθηκε στην τακτική γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στις 22 Μαΐου από τα μέλη του μικτού συμβουλίου. Η αντίδραση που συνάντησαν από σεσημασμένους τιμητές της επιλεκτικής νομιμότητας επαλήθευσε την αγωνιστική προοπτική της πρότασης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει την πρόταση για απεργία διαρκείας και καλεί τους δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΑ να την υπερψηφίσουν στη μυστική ψηφοφορία στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 5-6 Ιουνίου παράλληλα με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι άλλα σωματεία του διασωματειακού, όπως η ΕΤΗΠΤΑ, η ΕΤΕΡ και η ΕΦΕ, έχουν ήδη καταλήξει σε απόφαση για απεργία διαρκείας. Επιπλέον λόγο στήριξής της αποτελεί το γεγονός ότι προήλθε από τους αιρετούς εκπροσώπους του μικτού συμβουλίου, ξεπερνώντας τους μικροπολιτικούς ανταγωνισμούς του προεδρείου.

Καλούμε επίσης κάθε εργαζόμενο στο χώρο του Τύπου, άσχετα από την ειδικότητά του και την ιδιότητα μέλους συνδικαλιστικής ένωσης, να συμμετέχει ενεργά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και περιφρουρήσεις.

Παράλληλα, δεν σταματάμε να αγνοούμε πως με την υπάρχουσα συνδικαλιστική δομή του κλάδου, με τον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση ανάμεσα στις ειδικότητες να επικρατεί, η προώθηση της ταξικής μας υπόθεσης θα είναι πάντα ένας αγώνας που θα γίνεται με δυσμενείς όρους.

Η μεγαλύτερη αναγκαιότητα για τους εργάτες των ΜΜΕ είναι το ξεπέρασμα της υπάρχουσας γραφειοκρατίας και η ταξική μας συσπείρωση σε ένα ενιαίο συνδικάτο Τύπου. Ανοικτό σε συντάκτες, τεχνικούς και διοικητικούς ανεξαρτήτως του μέσου στο οποίο εργάζονται (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ίντερνετ) και του τύπου της εργασιακής σχέσης που τους έχει επιβληθεί (μπλοκάκι, μαύρη εργασία ή συμβατική).

Στις 5-6 Ιουνίου, παλεύουμε για την απεργία με την προσδοκία πως αυτή θα είναι η αφετηρία για την συνδικαλιστική αναβάθμισή μας. Για ένα ενώτικο συνδικαλισμό που θα εκπροσωπεί τους πάντες και θα ασκείται από τους πάντες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.