Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

''Εγέρθητι!'' Στον επόμενο τόνο η (χ)ώρα θα ειναι..πολύ αργά!


(Das weiße Band) «H λευκή κορδέλα», του Michael Haneke

Τι παθαινει κανεις οταν ο...server (διακομιστης) της ιστοσελίδας, εντελως ...τυχαια, βρίσκεται στην Αμερική!

Περιπλεκονται λιγο τα πραγματα, ειναι η αληθεια...Που να τρεχει κανεις τωρα και να ψαχνει εκει για να υποβαλλει μηνυσεις; Πρωτα πρεπει να αρθεί η ανωνυμία με εισαγγελική εντολη και στη συνέχεια να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του, χωρίς να σημαινει οτι θα υπαρχει και αποτέλεσμα! 
Τρεχα γυρευε, δηλαδη...
Καλυτερα δεν ειναι να....σταματήσουμε να γράφουμε αρθρα κατα της Χρυσης Αυγης;

Αυτη, μεσες-ακρες, ηταν η συμβουλη που εδωσε η Αστυνομία, στη δημοσιογραφo Ξένια Κουναλάκη που, οπως διαβαζα, δεχεται τωρα απειλες απο την ιστοσελιδα της Χρυσης Αυγης, επειδη η δημοσιογραφος, στις 12 Απριλίου, ειχε γραψει ενα αρθρο με τιτλο «Να αφυπνιστούν οι αντιναζιστικές μνήμες», ζητωντας από τα ΜΜΕ να σταματήσουν να προβάλλουν τις θέσεις της ΧΑ, και να ενημερώσουν τους πολίτες για τη φιλοναζιστική ιδεολογία του κόμματος.

Τα «ΝΕΑ» εγραψαν οτι η απάντηση των Χρυσαυγιτών στο άρθρο της Ξενιας Κουναλάκη ήρθε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΧΑ, όπου ένας συντάκτης με αρχικά Θ.Π. απειλεί στα ίσια την δημοσιογράφο και την οικογένεια της, γράφοντας τα εξης:

«Εμείς μάθαμε να περιμένουμε επί 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική είμαστε και θα είμαστε εδώ», και συνεχίζει με την απειλή του στα γερμανικά: «Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat!» το οποίο σημαίνει «Με τον καιρό θα ́ρθει ο φόνος». 

Με αλλα λογια η φράση αυτή σημαίνει «πρόσεχε τα νώτα σου».



Ετσι ερχεται να σκεφτει κανεις οτι τουλαχιστον...φτυσιμο, (για να μη πουμε τιποτα χειροτερο), αξιζει...σε οσους ψηφισαν ΧΑ και νομιζαν οτι ετσι ..τιμωρουσαν, ισως, τη....ΝΔ και το Πασοκ! Τον Ελληνικο λαο τιμωρησαν ολοι αυτοι, που εκτος των αλλων προβληματων, θα εχει να κανει και με …αρρωστες νοοτροπιες που θα επρεπε να μεινουν θαμενες εκει που ξεκινησαν, αντι να σηκωνουν και παλι κεφαλι επιβαρυνοντας την ηδη αβασταχτη καθημερινοτητα πολλων!


To ποσο...ηλιθια ηταν αυτη η επιλογη τους, το ειδαμε πολυ καλα ΗΔΗ απο τη πρωτη μερα, με τα ...στρατιωτικά παραγγέλματα το βράδυ των εκλογών που τα...«λεβεντοπαιδα» της ΧΑ ηθελαν να...διδαξουν, μεσω ενος αρρωστημενου «σεβασμου», οπως αυτοι τον εννοουν, σε οσους δημοσιογράφους πηγαν στη συνέντευξη τύπου του....ηγετη Μιχαλολιάκου, οπου ακουστηκαν τα..γνωστα προσταγματα «εγέρθητι» κλπ, που αν οχι τιποτα αλλο, δειχνουν με τι ατομα εχουμε να κανουμε!


Βεβαια δεν πιστευω οτι αυτοι που τους ψηφιζαν δεν γνωριζαν την...αρρωστη ιδεολογια τους! Αλλα συνηθως ετσι γινεται οταν αφηνει κανεις, (οπως εχουμε ξαναπει), τα μυαλα...εξω απο τα εκλογικα τμηματα, μια ...προσφιλης τακτικη πολλων συμπατριωτων μας και οχι μονο!...
Τοσα χρονια ψηφιζαν εναλλαξ Δεξια και Πασοκ, τωρα που τους απογοητευσαν και τους εκοψαν μισθους και συνταξεις, τωρα που τα καναλια παρουσιαζουν τον...«μπαμπουλα» της μεταναστευσης, ως μια απο τις χειροτερες μαστιγες της χωρας, χωρις να θιγουν καθολου το συστημα που δημιουργει ολες αυτες τις εστιες, καποιοι πηγαν στους...Ναζί για να ...παραπονεθουν! Μπραβο τους λοιπον που εβαλαν τον...λυκο να φυλαει τα προβατα!


Εκει που ισως διαφωνει κανεις ειναι αν πρεπει να τους δινουν το βημα, οπου απλα εκτιθενται με οσα λενε και κανουν και αυτο φυσικα εχει αρνητικο αντικτυπο για την εικονα τους, ή να τους αποκλεισει εντελως, γιατι ποιος εχει την-αρρωστημενη οντως-διαθεση να τους ακουει;


Για μενα, παντως, δεν επρεπε να ενδιαφερθει κανεις δημοσιογραφος να ακουσει τι εχει να πει η ΧΑ! Τι περιμεναμε να ελεγαν τετοιοι ..υπανθρωποι; Κατι τετοιοι συνηθως δεν λενε πολλα, επειδη προτιμουν να...αποτυπωνουν καλυτερα τα λογια τους με βια (!) στα σωματα οσων ταλαιπωρων βρεθουν στο δρομο τους, οποτε τετοιου ειδους συνεντευξεις κατα τη γνωμη μου ειναι εντελως περιττες!


Βεβαια υπηρξαν αμεσες αντιδρασεις και απο Ελλαδα και απο το εξωτερικο, γιατι η επιθετικοτητα στην ελευθερια τυπου σε παγκοσμιο επιπεδο, ειναι ενα πολυ σοβαρο ζητημα. Ηδη η Λιανα Kανελλη ζητησε τη παρεμβαση της ΕΣΗΕΑ, που χθες εξέδωσε ανακοινωση καταδικαζοντας τη συμπεριφορα της ΧΑ προς τους δημοσιογράφους, ενω η δημοσιογραφος Νάντια Αλεξίου, (Real Fm) που ηταν εκει, αρνήθηκε να σηκωθεί όρθια και αποχώρησε εξηγωντας τους λογους.


Τελος με το ολο σκηνικο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, την εκδηλη απογοητευση του κοσμου για τη σημερινη αθλια κατασταση, προεκλογικα και μετεκλογικα, ολα δειχνουν οτι θα οδηγηθουμε σε νεες εκλογες, που ισως φερουν χειροτερα αποτελεσματα, καλο θα ειναι να σκεφτει κανεις τον υπουλο ρολο της ΧΑ και ειδικα τα λογια του αρχηγου τους, σε συνεντευξη του στο Associated Press, πουαρνειται, (οπως πολλά άλλα ακροδεξια κομματα στην Ευρωπη!) την ταμπελα νεοναζι προτιμωντας την...εθνικιστικη ταυτοτητα και επιδεικτικα λεει οτι: 


«Οι καλοί Ελληνες πολίτες δεν πρέπει να με φοβούνται. Αν είναι προδότες, δεν ξέρω»...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.