Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ από το σωματείο ΙΝΤΡΑΚΟΜ

μας στάλθηκε με email




Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του σωματείου στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνει ο Συντονισμός 1βάθμιων Σωματείων αύριο στις 6μμ στα Προπύλαια και πορεία στο Σύνταγμα (αντίστοιχα Θεσ/κη άγαλμα Βενιζέλου 7μμ) διεκδικώντας άμεση κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών νόμων που έφτασαν να διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις!

Στις εκλογές της 6ης Μάη ο λαός έστειλε ένα βροντερό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής και των κομμάτων των μνημονίων των αποικιακών δανειακών συμβάσεων, της εκρηκτικής ανεργίας, της ισοπέδωσης μισθών, και συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων κατακτημένων με αγώνες γενιών εργαζομένων.

Ήδη σε πολλούς χώρους βλέπουμε να εκδηλώνεται η εργοδοτική επίθεση για «αξιοποίηση» του πλαισίου που οι μαύρες κυβερνήσεις, τρόϊκα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, τράπεζες και ΣΕΒ επέβαλαν, οδηγώντας συνειδητά σε μια πρωτοφανή οικονομική ύφεση και κοινωνική καταστροφή για να φορτώσουν πάνω μας την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.

Στο χώρο μας στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ τελευταία θύματα είναι οι φύλακες, στη Nokia Siemens προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, στην Vodafone δεν ανανεώνουν την (ευνοϊκή) επιχειρησιακή σύμβαση που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, για να μη μιλήσουμε για τα Ναυπηγεία με τη 1ήμερη εκ περιτροπής εβδομαδιαία εργασία, για τις εκατοντάδες χιλιάδες που απολύονται, που μένουν απλήρωτοι για μήνες, που βλέπουν τις ζωές τους και των οικογενειών τους να καταστρέφονται!

Ως εδώ! Οι αγώνες των εργαζόμενων φουντώνουν, με σημαία την ηρωϊκή απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία (κοντεύει σχεδόν 7 μήνες) που ξεσήκωσε πανελλήνιο και παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης κι εμπνέει δεκάδες άλλες κινητοποιήσεις, είχαμε πριν 4 μήνες και στην INTRACOM DEFENSE συνεχείς απεργίες από 16/1-2/2 που οδήγησαν σε μερική αναδίπλωση την εταιρία. Η καταδίκη των πολιτικών και κομμάτων των μνημονίων στις εκλογές της 6ης Μάη θα πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο στις νέες εκλογές 17/6. Ουσιαστική εγγύηση όμως για την ανατροπή αυτής της εφιαλτικής κατάστασης είναι οι μαζικοί, ενωτικοί, συντονισμένοι και με διάρκεια αγώνες των εργαζόμενων.

Απαιτούμε άμεση κατάργηση των μνημόνιων και των αντεργατικών νόμων που αυτά έφεραν. Απαιτούμε τα συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα να κινητοποιηθούν και οργανώσουν πανεργατική αντίσταση για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, για να τελειώνουμε με όσους τα επέβαλλαν και τα υπηρετούν, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη, 22/5 στις 6μμ, με το πανό του σωματείου.

Παρόμοιο κάλεσμα υπάρχει και στη Θεσ/κη στις 7μμ πάλι αύριο 22/5 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το Δ.Σ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.