Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

κατάληψη και επέμβαση και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ... ανακοίνωση:



Το χυδαιοτερο κομματι της αστικης αριστερας, η ΔΗΜΑΡ, ως υπευθυνη κυβερνωσα αριστερα συμφωνα με τις προεκλογικες της εξαγγελιες, συμμετεχει επαξια στην τρικομματικη κυβερνηση που υπερασπιζεται το κεφαλαιο και τα συμφεροντά του. Ηδη απο τον σχηματισμο της κυβερνησης φανηκε η πολιτική ολοκληρωτισμου και μηδενικης ανοχης που θα ακολουθηθει απο τους κομματικους εταιρους.

Η καταστολη της πολυμηνης απεργιας των Χαλυβουργων, η ναζιστικης εμπνευσης επιχειρηση «Ξενιος Ζευς» σε συνδυασμο με τα στρατοπεδα συγκεντρωσης μεταναστων, τα βασανιστηρια στη ΓΑΔΑ των αντιφασιστων της μοτοπορειας. Το αιματοκυλισμα απεργιων στο κεντρο της Αθηνας και η διαπομπευση νεαρων διαδηλωτων. Η εισβολη των ΕΚΑΜ στην καταληψη Δελτα, οπως και η εισβολη με ΜΑΤ για το σπασιμο της απεργιας των καθαριστών στο ΑΠΘ. Το τσακισμα των καταπιεσμενων και οσων αγωνιζονται για την κοινωνικη απελευθερωση ειναι δειγμα μιας συνολικης πολιτικης γραμμης: το ξεπερασμα της καπιταλιστικης κρίσης να πεσει στις πλατες των «απο κατω». Για να διατηρηθούν αλωβητα τα πολιτικα και οικονιμικα προνομια της κυριαρχης ταξης. Το κομμα της ΔΗΜΑΡ προσφερει το αριστερο αλλοθι στην επιθεση αυτη. Δεν εχουμε ξεχασει οτι ο Καμινης ηταν η προταση της ΔΗΜΑΡ στις τελευταιες δημοτικες εκλογες, στιγμες απο το «εργο» του οποιου ειναι η εκκενωση των αστεγων στο πνευματικο κεντρο Αθηνων και η εκκενωση της κατειλημμενης δημοτικης αγορας της Κυψελης...

Μια στιγμη αυτου του πολεμου αποτελει και η εκκενωση της καταληψης Villa Amalias στις 20/12/2012. Μιας καταληψης που για 22 χρονια προτασσει την αυτοοργανωση, την αντισταση και την αλληλεγγυη, που σταθηκε αναχωμα στους φασιστες και στις επιθεσεις τους, μερα και νυχτα. Λιγες μερες μετα ακολουθει η εισβολη στα στεκια στην ΑΣΟΕΕ και στις ραδιοζωνες ανατρεπτικης εκφρασης 98FM,συνδυασμενη με 17 συλλήψεις μεταναστών μικροπωλητών στον προαύλιο χώρο της σχολης.

Η κυβερνητικη ρητορικη περι κουκουλοφορων και ανομιας, καλα ενορχηστρωμενη απο τους ρουφιανους των ΜΜΕ, στοχοποιουν χωρις προσχηματα τον εσωτερικο εχθρο και καθε κοινωνικη και ταξικη αντισταση, οργανωνοντας την πολιτικη εξοντωσης τους. Το τελος των ψευδαισθησεων περι κοινωνικης ευημεριας και κρατους προνοιας ερχεται να δωσει τη θεση του σ’ενα σκληρο φασιστοποιημενο καθεστως που το μονο πραγμα που του εχει απομεινει για να επιβληθει, ειναι ο φοβος. Ο φοβος για τη φτωχεια, την ανεργια, την πεινα, ο φοβος της καταστολης, των φυλακων, των φασιστικων συμμοριων, των μπατσων...

Γιατι γνωριζουν οτι η επιβολη της λεηλασιας και της εξοντωσης των ζωων μας δεν ειναι αποτελεσμα αποφασης, αλλα μαχης. Μιας μαχης που πρεπει να δωσουμε. Για την καταργηση του καπιταλισμου . Για την κοινωνικη απελευθερωση.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ VILLA AMALIAS

5 εως 12 Γεναρη 2013: Εβδομαδα Πανελλαδικων Δρασεων Αλληλεγγυης

Πορεια Αλληλεγγυης Σαββατο 12/1 12.00 Προπυλαια

Συντροφοι-συντροφισσες, Αλληλεγγυοι-Αλληλεγγυες απο το κατειλημμενο κτηριο της ΔΗΜΑΡ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.