Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κάποτε αυτό δεν το λέγανε “απαρτχάιντ”;;;

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για μια ακόμη φορά τους μετανάστες, για να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στους έλληνες πολίτες.

Θέλει να υιοθετήσει αυστηρότερες ποινές για τους μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, για τα ίδια ποινικά αδικήματα.

Αυτό συνιστά ΕΠΙΣΗΜΗ ρατσιστική διάκριση από την πλευρά του κράτους απέναντι στους μετανάστες. Η ιδιότητα του μετανάστη ποινικοποιείται την ίδια στιγμή που η παράνομη διαμονή στη χώρα δεν είναι καν ποινικό αδίκημα. Ο υπουργός ΠΡΟ. ΠΟ. με τέτοιες ξενοφοβικές, ρατσιστικές και σπασμωδικές ενέργειες, απλά επιβεβαιωνεί ότι εργάζεται υπερ της μισαλλοδοξίας και των ρατσιστικών διακρίσεων.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. υπουργό, ότι στο σύγχρονο ποινικό δίκαιο, τιμωρείται η πράξη του δράστη και όχι η ιδιότητα του.

[Τέτοιου είδους διακρίσεις, ως προς την ιδιότητα, (μετανάστες, ομοφυλόφυλοι, ανάπηροι) έχουμε συνηθίσει, από άλλες ομάδες τον τελευταίο καιρό. Επίσης, πολλοί από μας βρεθήκαμε σε αυτήν την χώρα, θέλοντας να ξεφύγουμε από τέτοιες επίσημες διακρίσεις...]

Πηγή: Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.