Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Και η τελευταία δεκάρα στους τραπεζίτες

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
Και η τελευταία δεκάρα στους τραπεζίτες

Πρώτη προϋπόθεση η εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου τους. Σειρά από κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις για διασφαλίσεις στους μεγαλοπιστωτές τους

Νέας κοπής δάνεια για ποσά που φτάνουν στα 93,7 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση που υπογράφουν το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, στο όνομα της «Ελληνικής Δημοκρατίας», η Τράπεζα της Ελλάδας με το κοιναγορίτικο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Στην κυριολεξία και σε απόλυτους όρους, ολόκληρο το ποσό και του νέου δανείου μέχρι και την τελευταία δεκάρα, πηγαίνει στα σαπρόφυτα τους μεγαλοδανειστές τους. Οπως σαφώς προκύπτει από το κατάπτυστο νομοθέτημα που κατάθεσαν στη Βουλή, η «υποχώρηση» του κρατικού χρέους τους, μετά και το κούρεμα και την ανταλλαγή των ομολόγων και εφόσον πιάσουν στο 100% τους στόχους τους, δεν πρόκειται να φτάσει ούτε στο 10%, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 36 δισ. ευρώ έναντι του σημερινού, του εμφανιζόμενου από τους ίδιους, χρέους ύψους 360 δισ. ευρώ. Η μεταξύ τους συμφωνία περιλαμβάνει σωρεία από κρατιμονοπωλιακές ρυθμίσεις, ρητή παραίτηση της συγκυβέρνησης από κάθε ασυλία για τα περιουσιακά στοιχεία, ειδικές νομικές ρήτρες, για το καθεστώς «ετεροδικίας». Για τις τυχόν «διαφορές» που μπορεί και να τους προκύψουν μελλοντικά, θα αποφασίζει το κοιναγορίτικο «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», σύμφωνα με το «χρηματιστηριακό δίκαιο»!, δηλαδή καταπώς βολεύει και εξυπηρετεί τα κάθε είδους σαπρόφυτα.



Δευτερευόντως η επίλυση τυχόν διαφορών, «διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο» και θα «υπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου». Προετοιμάζουν από τώρα και την κλιμάκωση των ψευτοδιλημμάτων και εκβιασμών. Ρητά προβλέπουν την μη εκταμίευση των δόσεων οι οποίες και εξαρτώνται απόλυτα από την εφαρμογή και κλιμάκωση της βαρβαρότητας που έχουν προδιαγράψει με το «νέο» μνημόνιό τους.

Τα 93,7 δισ. ευρώ των νέων δανείων επιμερίζονται σε 4 επιμέρους δανειακές συμβάσεις :

α) 30 δισ. ευρώ, για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους στους ιδιώτες ομολογιούχους που θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα», στην ανταλλαγή ομολόγων ύψους μέχρι 200 δισ. ευρώ που λήγουν μέχρι το 2035 με άλλα ονομαστικής αξίας μειωμένης σε ποσοστό 50%.

β) 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επαναγορά ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης. Η επαναγορά, για λογαριασμό του ελληνικού κράτους, θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

γ) 23 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των ντόπιων τραπεζών και προκειμένου να καλυφθούν για τις απώλειες μετά το «κούρεμα».

δ) 5,7 δισ. ευρώ, για την πληρωμή δεδουλευμένων τόκων για ορισμένα ομόλογα που θα ενταχθούν στο «κούρεμα».

Ολοφάνερο προκύπτει το γεγονός ότι το σύνολο και των νέων δανείων θα πάει στους τραπεζίτες - μεγαλοπιστωτές.

Στις διατάξεις του αντιλαϊκού τερατουργήματος υπάρχουν και τα παρακάτω :

Η εφαρμογή του μνημονίου και της σύμβασης είναι πάνω απ' όλα, υπερισχύει κάθε νόμου, δικαστικών και διοικητικών αποφάσεων. Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι η «υλοποίηση και εκτέλεση της σύμβασης και του μνημονίου δεν παραβιάζουν οποιοδήποτε εφαρμοστέο νόμο, κανονισμό ή κανόνα καμίας αρμόδιας αρχής»!
Η εκταμίευση «εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο μνημόνιο».
Για μη συμμόρφωση στα μέτρα του μνημονίου επιβάλλουν και «πέναλτι» 2 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το επιτόκιο που θα αποφασίζουν!
Το «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» σε περίπτωση αδυναμίας, που μπορεί να επέλθει από γεγονότα, όπως η ένταξη άλλων κρατών της λυκοσυμμορίας σε αυτό, αναταράξεων στις χρηματαγορές κ.ά. δεν υποχρεώνεται στην εκταμίευση των δόσεων. Είναι απόλυτα φανερό ότι βλέπουν την καπιταλιστική κρίση να οξύνεται και γι' αυτό έχουν σπεύσει να καλυφθούν.
Παύση χρηματοδότησης προβλέπεται και για την περίπτωση που διαπιστώσουν, κατά την κρίση του Ταμείου, πως «έχει επέλθει ουσιώδης δυσμενής μεταβολή» τέτοια που θα «ήταν πιθανό να θίξει ουσιωδώς» την ικανότητα αποπληρωμής των δόσεων.
Τα κάθε είδους έξοδα που συνδέονται με τη σύμβαση (προμήθειες, αμοιβές συμβούλων κ.λπ.) πληρώνονται από το κράτος, φορτώνονται δηλαδή στο λαό. Στο αντιλαϊκό νομοθέτημα δεν υπάρχει ούτε νύξη για το ύψος τους.
Η αποπληρωμή της δόσης θα πηγαίνει για την εξόφληση κατά σειρά προτεραιότητας σε: αμοιβές, έξοδα, αποζημιώσεις-τόκους υπερημερίας-τόκους-κεφάλαιο.

Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.